Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Stiže doping test koji otkriva sve što je borac uzimao u zadnjih par godina! | Fight Site

Stiže doping test koji otkriva sve što je borac uzimao u zadnjih par godina!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 20.03.2014 11:49h Autor:

MMA

Loše vijesti stižu za sve koji koriste nedopuštena sredstva u sportu. Naime, otkrivena je nova anti-doping metoda koja je znatno preciznija i osjetljivija nego sve dosad.

Znanstveni tim koji je radio na novoj metodi otkrio je da će se sad moći saznati je li netko uzeo steroide u nekoliko posljednjih godina, a ne samo nekoliko posljednjih tjedana. Regulatorna tijela osjetljivija su i do 10 tisuća puta što bi mogao biti problem za sve koji su do boljeg rezultata pokušali doći na nesportski način. Pa tako i u MMA borbama…

Doduše, nova metoda još nije do kraja potvrđena, ali ako jest tako precizna mogla bi utjecati na brojne promjene u svijetu sporta.

Ne radi se o uzorcima krvi ili otkrivanju ljudskog hormona rasta, ali nova bi metoda trebala otkriti je li netko koristio zabranjene stimulanse ili steroide uključujući i lijekove protiv bolova.

U svakom slučaju ako je nova metoda tako precizna i može otkrivati pojedinosti iz daleke prošlosti mogla bi mnogo toga promijeniti i poremetiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI