“Steven Seagal i njegov front kick su samo marketinška izmišljotina”

Ostale vijesti 27.05.2011 16:39h Autor:

Steven Seagal

Karate stručnjak tvrdi da prednji nožni udarac nije izmislio Steven Seagal nego da se radi o već poznatoj stvari.

Nikada u povijesti UFC-a niti jedan borac nije nokautirao drugoga prednjim nožnim udarcem, odnosno front kickom. A onda, preko noći, najprije je Silva tako završio Belforta, a samo nekoliko tjedana kasnije na isti način je i Lyoto Machida nokautirao Randyja Couturea. Obojica su za svoje učitelje imali legendarnog glumca Stevena Seagala koji je spremno uzeo sve zasluge. Radi li se o činjenicama ili samo o propagandi, brazilski Tatame je odlučio provjeriti s osobom koja je upućena u samu srž stvari.

Prvak Brazila u karateu, Jayme Sandall, dugi niz godina surađuje s Vitorom Belfortom i prema njemu, Seagal nema nikakve zasluge za ta dva nokauta.

“To sve je propaganda jer ih Seagal nije naučio te udarce već su to naučili na karateu. To je uobičajena tehnika za ovaj sport, a udarac se obično koristi malo niže, u području trbuha. Razgovarao sam s Lyotovim ocem na dan poslije borbe i rekao mi je kako je on rekao sinu da to treba trenirati, no da mora biti oprezan na treninzima jer se lako ozlijedi sparing partnera. Radi se opasnom udarcu”, objašnjava Sandall.

Trener je upozorio Belforta da mora paziti na Andersonove udarce nogama, što je njegov učenik i činio, no na trenutak je “zaspao”.

“Anderson  uglavnom udara u području trbuha, ali smo mi trenirali i obranu udaraca u glavu. Vitor je u jednom trenutku zaspao, umirio se i to je njegov protivnik iskoristio. Anderson je imao i malo sreće. To također morate znati”, zaključuje karate majstor.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI