Spektakularni WSOF 34: Najveće zvijezde promocije i četiri borbe za titulu na novogodišnjem eventu

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 24.10.2016 18:44h Autor:

Shields, Fitch, Moraes, Gaethje i Zeferino

World Series of Fighting je nedavno otkazao svoja dva eventa, s ciljem organizacije jednog gdje bi okupili svu elitu svojih boraca. Taj event je dogovoren za posljednji dan ove godine, a čini se kako bi im plan mogao uspjeti.

Već godinama (vjerojatno od raspuštanja Strikeforcea) nije ovako kvalitetan event viđen izvan UFC-a, ako gledamo po imenima, a posebno po kvaliteti i dosadašnjim rezultatima boraca. Nakon nekoliko ovogodišnjih razočaranja, WSOF je odlučio upregnuti snage i MMA fanovima ponuditi event koji jednostavno neće htjeti propustiti, u nadi da će se “navući” na promociju i njihove najbolje borce.

Tako će “na ledu” biti četiri titule, one u bantamu, lakoj, velter i srednjoj kategoriji, a brane ih Marlon Moraes, Justin Gaethje, Jon Fitch i David Branch, zapravo četiri najveće i najbolje plaćene zvijezde ove promocije. Za dvoranu je odabran Madison Square Garden u New Yorku, odnosno njegova manja dvorana, The Theater, koja prima oko 6000 gledatelja.

Marlon Moraes (17-4) je prvi i jedini WSOF prvak, koji je član promocije od prvog eventa te ujedno i borac s najviše nastupa u WSOF-u. Slavio je u svih svojih deset borbi, a ovdje će ga čekati Josenaldo Silva (25-4). 30-godišnjem Brazilcu će ovo biti debi na američkom tlu, a slavio je u 17 borbi u nizu.

Nakon što je ostao bez nastupa na prošlom eventu, svoj će pojas lake kategorije braniti najveća WSOF zvijezda, Justin Gaethje (16-0). Borca koji s razlogom nosi nadimak “Highlight” čeka susret protiv Joaoa Zeferina (21-8), fantastičnog grapplera s kakvim se Gaethje još nije susreo. Na ovaj event je prebačena i borba za prvaka velter kategorije, gdje će se susresti Jon Fitch i Jake Shields. Iako je riječ o borcima koji često glase kao dosadni, većina MMA fanova željno iščekuje ovu borbu.

Posljednji prvak dodan na ovaj program je David Branch (19-3). Dvostruki WSOF prvak je ovog mjeseca obranio titulu u poluteškoj, da bi na ovom eventu branio onu u srednjoj kategoriji. Protivnik mu je Louis Taylor (13-3), još jedan vrlo kvalitetan iskusni borac.

Osim ove četiri borbe za titulu, WSOF je osigurao nastupe još nekih svojih zvijezda, kao što su bivši teškaški prvak Smealinho Rama, Jared Rosholt, Yushin Okami i Paul Bradley, a cijeli program još uvijek nije dovršen te je sigurno kako će se tu naći još koje poznato ime. Možda se organizira i peta borba za titulu, budući da je na jednom od otkazanih evenata trebao nastupiti teškaški prvak Blagoi Ivanov.

Svaka čast WSOF, željno iščekujemo ovaj event.

WSOF 34 – Trenutni popis borbi

Justin Gaethje vs. Joao Zeferino
Marlos Moraes vs. Josenaldo Silva
Jon Fitch vs. Jake Shields
David Branch vs. Louis Taylor

Smealinho Rama vs. Jake Heun
Yushin Okami vs. Paul Bradley
Shane Krutchen vs. Jeremy Mahon
Jared Rosholt vs. Caio Alencar

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI