Sonnen kritizirao novo pravilo: “Sport je postao puno opasniji, a to mu nije trebalo”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 19.01.2017 12:21h Autor:

Sonnen (Instagram)

Od ove se godine primjenjuju nova unificirana MMA pravila koja su izglasana još prošlog ljeta od strane američkog Udruženja boksačkih atletskih komisija (ABC). Već smo pisali o kojim se točno izmjenama radi, a s jednom se od njih izgleda nimalo ne slaže MMA veteran Chael Sonnen.

Riječ je pravilu koje definira borca na podu, odnosno situacije u kojima ga se može udarati nogama. Ako želi izbjeći te udarce, borac od sada mora pod dodirivati s obje noge ili koljena, ali i obje ruke s dlanovima/šakama okrenutima prema tlu na kojima se pridržava.

“Znam što je borac na podu i mislim da to čini ovaj sport puno opasnijim. Jedna stvar koju ovaj sport nije trebao je dodatna opasnost. Ovo je širom otvoreni borilački sport i mogu reći kako sam bio jako iznenađen kad je ovo pravilo odobreno. Čak sam iznenađen što ga je netko uopće predložio”, komentirao je Sonnen na press konferenciji za Bellator 170.

Kao jedan od razloga za uvođenje ovog pravila se navodi zloupotreba onog starog kada su za izbjegavanje koljena i drugih udaraca nogom bile dovoljne dvije noge na podu i prst jedne ruke.

“Kada ste nagnuti i uhvaćeni u gušenje imate izbor – ili ćete braniti gušenje ili ćete braniti udarac. E sad su vam uzeli taj izbor. Oni tvrde da se staro pravilo izigravalo, ali ovo nije bilo izigravanje sustava to je bilo pravilo. Ja nisam nikad vidio da se izigravalo i ne znam od kud im to. Upravo ste sport učinili opasnijim i za to su nam potrebna objašnjenja”, nadodao je Sonnen.

Iako se ne slaže s promjenom, “The American Gangster” će ju ispoštovati u svom nadolazećem susretu s Titom Ortizom koji ga čeka ovog vikenda na Bellatoru 170.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI