Sonnen iznenadio izborom TOP 3 MMA teškaša u povijesti: Barnett, Werdum…

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 22.10.2018 10:40h Autor:

Josh Barnett

Tko je najbolji teškaš u povijesti MMA sporta? Pitanje je koje si često postavljamo, ali i koje je česta tema sportskih i posebno borilačkih medija.

Prvog odgovora nema, jer ne postoje pokazatelji kojima bi se nedvojbeno nešto moglo ustvrditi i dokazati. Radi se subjektivnom dojmu svakog borilačkog fana. No, upravo zato je čitava stvar toliko zabavna i zanimljiva. Ponekad i kontroverzna…

Upitan tko je za njega najveći svih vremena, Cheal Sonnen je u emisije “The MMA Hour” izjavio:

“Moj izbor se svodi na tri. Moja tri će vas možda čak i iznenaditi, a ja sam onaj koji voli govoriti o ovoj temi. U razgovoru je definitivno Fedor, tu je Werdum, a mnogi će se iznenaditi da sam uvrstio i Josha Barnetta. Mislim da nitko nije pažljivo gledao što se to sve događalo od 1999. i od 2002. do 2003. godine.”

“Američki gangster” je stigao i do još rafiniranijeg izbora…

“Tu su ta tri borca. Kojim ih redom rangirati? Vjerojatno  je Fedor broj jedan. Volim ovu debatu, a moj izbor su ova tri”, objašnjava i spominje još jedno veliko ime – ono bivšeg UFC prvaka Caina Velasqueza.

“Mislim da se Cain sam isključio. Previše je proveo ozlijeđen da bih ga stavio na ovu listu. Imao je fantastične momente u svojoj karijeri i u nekom trenutku sam mislio da ga nitko živ ne može pobijediti. Ali na koncu konca stvari se nisu odvile onako kako je on to zamislio. Nismo ga jednostavno dovoljno vidjeli”, zaključuje.

Iako je pojas UFC prvaka najduže držao od svih teškaša u povijesti UFC-a. Iako je u Octagonu svladao borce poput Juniora dos Santosa, Fabricija Werduma, Gabriela Gonzagu, Marka Hunta, Andreija Arlovskog, Alistaira Overeema… Stipe Miočić nije spomenut od Sonnena kao jedan od najvećih.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI