Sonnen: Borci su bili užasni u vrijeme kad je Ortiz bio UFC-ov prvak

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 17.01.2017 13:34h Autor:

Elvis Sinošić & Tito Ortiz/ UFC 32

Chael Sonnen će konačno dobiti priliku da ispuni obećanje koje je dao svom ocu– pobijediti Titu Ortiza. S bivšim prvakom UFC-ove poluteške kategorije obračunat će se ovog vikenda na Bellator 170 priredbi. Ortizovo vrijeme je davno prošlo, no prije nego što se i sam bacio u svijet slobodne borbe, Sonnen je skupa s ocem godinama gledao kako čovjek kojeg je na koledžu pobijedio u hrvanju u UFC-u stvara svoje MMA nasljedstvo.

“Tito je to shvatio kao uvredu, ali krivo je razumio. Otac i ja smo bili veliki fanovi Ortiza i u to vrijeme su postojale samo dvije divizije. Imali ste polutešku i tešku kategoriju. Nije bilo drugih kategorija, a čak je i poluteška bila relativno nova. Prije je postaojala samo otvorena kategorija. Sjećate se Roycea Gracieja? Nije bilo važno koliko težite. Mislim da uopće nisu imali vaganje”, vratio se Sonnen na MMA Houru skroz do UFC-ovih početaka.

Ortiz je UFC-ov naslov držao od travnja 2000. do rujna 2003. i u tom razdoblju ga je obranio pet puta. Iako je Ortiz zacementirano svoje mjesto u povijesti UFC-a, Sonnen, koji se u sport bacio tek 2005., tvrdi da je Ortiz imao ipak malo lakšu konkurenciju u svojim najboljim danima.

“Borci u to vrijeme su bili užasni. Bilo je to drugo vrijeme. Ljudi nisu gledali, nisu sudjelovali. Bilo je drugačije, ne samo u pogledu tehnike, treniranja, učenja, nego i što se tiče kvalitete sportaša. I bilo je nekih koji su bili jako dobri, a Tito je bio najbolji. Nitko ga nije mogao pobijediti, ali jednako je istina da borci tada nisu bili jako dobri.”

Bellator 170 se održava 21. siječnja u Inglewoodu u Kaliforniji. Bit će to Ortizova posljednja borba i samim time Sonnenova posljednja prilika da ispuni obećanje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI