Slijedi li kraj za Blackzilianse?

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 22.12.2015 14:02h Autor:

Blackzilians / Facebook

U posljednje vrijeme susrećemo se sa sve više nagađanja i glasina prema kojima bi jedan od najpoznatijih MMA timova mogao zatvoriti svoja vrata u 2016. godini.

Riječ je o Blackziliansima, timu koji je 2011. godine osnovao bogati biznismen Glenn Robinson, a kao odličan povod za takav potez poslužila mu je situacija kada su Jorge Santiago, Danillo Villefort, Yuri Villefort i Gesias Cavalcante odlučili napustiti American Top Team. Odmah nakon osnivanja Blackziliansa, Robinson je kupio Jaco, brend sportske odjeće koji se dijelom nalazi i u vlasništvu orginalnih članova tima.

Izgleda kako se četiri godine kasnije Robinson našao u financijskim problemima koji bi, prema navodima američkih medija, mogli dovesti do zatvaranja poznate dvorane. Cijela situacija poslužila je kao dobar povod portalu Smackhisface.com za kontatiranjem jednog od članova Blackziliansa koji je ovom prigodom odlučio ostati anoniman.

“Već neko vrijeme stvari idu nizbrdo, uprava to pokušava sakriti, ali u konačnici će sve izaći na vidjelo. Koliko ja znam, Glenn pokušava prodati Jaco i imovinu svoje kompanije koja se bavi proizvodnjom alata jer većini trenera još uvijek duguje novac. Nisam siguran je li dvorana na prodaju, ali mi se čini kako je dio članova već znao za ovo te su još ranije ove godine napustili tim. Većina nas je već kontaktirala druge dvorane. Najviše mi je žao boraca koji su došli iz drugih dijelova svijeta i preselili se na Floridu kako bi trenirali s nama. Dio njih je American Top Team već odbio zbog sukoba između naših timova”, izjavio je anonimni izvor iz Blackziliansa.

Prema navodima istog borca, izvor novonastale situacije može se pronaći u velikim i nepotrebnim investicijama u zvijezde poput Alistaira Overeema i Vitora Belforta. Navedene investicije se u konačnici nisu isplatile, a dio financijskog kolapsa može se pripisati i ugovoru s Reebokom. To je doslovno uništilo Jaco koji se oslanjao na reklamiranje preko brojnih MMA boraca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI