Sjajne vijesti za Europu: Bellator će 2020. ovdje čak odraditi 12 evenata!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 21.06.2019 11:40h Autor:

Scott Coker

I dok je dojam kako je UFC posljednje dvije godine “dignuo ruke” od Europe, upravo je Stari kontinent očito strateški cilj njihovog najvećeg konkurenta – Bellatora.

Čelnik te sve uspješnije promocije Scott Coker je nakon vrlo dobro odrađenog posla u Madison Square Gardenu u New Yorku otkrio kako njegova organizacija planira dodatno širenje “svog posla” na Europu. Već sada Bellator godišnje u Europi organizira 6 evenata, a iduće godine bi se ta brojka trebala udvostručiti.

“Ove godine ćemo u Europi odraditi 6 evenata. Već iduće ćemo ih organizirati od 10-12. Vi novinari znate da smo priredbe već organizirali u razno raznim europskim gradovima. Ali u 2020. kreće europska turneja za Bellator. Bit će tu puno više evenata koji će se prikazivati po razno raznim Tv kućama diljem Europe”, najavio je ambiciozni Coker.

I dok je UFC svoje planove vezane za Europu “skresao” jer se koncentriraju na priredbe koje im donose najveći novac, Coker upravo tu vidi sjajnu šansu. Europu vidi kao kontinent koji je prepun MMA talenata koji imaju što ponuditi njegovoj organizaciji.

“Pogledajte samo talent koji tu postoji. Ima toliko talenta u Velikoj Britaniji, ali ima toliko talenta i u čitavoj Europi. To je razlog radi kojeg smo odlučili pokrenuti odvojenu seriju priredbi, radit ćemo lokalizirane priredbe koje su jako dobre za razvoj nadolazećih mladih boraca. Oni će tako dobiti puno prije svoju priliku, imat će šansu boriti se protiv drugih boraca, koji su već rangirani i tako se dići puno brže. To je nešto što mi već sada radimo, ali je samo pitanje koliko to želimo napraviti brže. Smatram da već sada odrađujemo prilično dobar posao”, tumači predsjednik Bellatora.

I zaista, primjer mađarskog borca Adama Boricsa pokajuje koliko je dobro sve uigrano. U samo dvije godine su od relativno anonimnog borca u svjetskim razmjerima stvorili zvijezdu koja je u Madison Square Gardenu nokautirala Aarona Pica. Coker planira nastavak potpuno iste filozofije.

“Da, neki od tih boraca će se boriti u SAD-u. To se i sada događa. Neki od boraca će se boriti ovdje u Londonu na velikim priredbama. U SAD-u također postoji nevjerojatan bazen talenata. Tako da ćemo sve to izmiksati i svi će dobiti priliku boriti se i pokazati koliko vrijede. Bit će to jako dobre i interesantne borbe, posebno za Tv kuće”, dodao je Coker i zaključio:

“Nemam još uvijek sve brojke posljednjih evenata, ali koliko čujem one su jako dobre. Mi pak želimo da su te brojke još bolje, da su astronomske. Mislim da će priredba u Londonu biti sjajna.”

Bellator 223 mečem za titulu u srednjoj kategoriji predvode Gegard Mousasi i neporaženi BJJ majstor Rafael Lovato jr.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI