Sergei Kharitonov dolazi u Ameriku! U tijeku pregovori s UFC-om i Bellatorom

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 21.12.2015 23:29h Autor:

Andrei Arlovski i Sergei Kharitonov

Jedna od dvije najjače svjetske MMA promocije uskoro bi trebala dobiti veliko pojačanje na svom teškaškom rosteru, nakon što je Sergie Kharitonov objavio kako je u pregovorima s obje organizacije, ali i s Gloryem.

Kharitonov (23-5 MMA, 6-4 KB) je nedavno izjavio kako nisu istinite tvrdnje o njegovom umirovljenju, koje se spominjalo nakon posljednjeg nastupa. Bilo je to u srpnju, kad je u M-1 organizaciji savladao Kennya Garnera i to drugi meč u nizu protiv istog protivnika. Umjesto toga, danas je potvrdio slijedeće:

“Mogu vam reći kako su me kontaktirale tri organizacije, UFC, Bellator i Glory te da bih tijekom idućeg tjedna mogao donijeti odluku gdje ću nastaviti karijeru.”

Ukoliko se odluči za borbe u Gloryu, to bi značilo da će vjerojatno, u slučaju dobre ponude potpisati i ugovor s Bellatorom, budući da promocija to dozvoljava. Tako je UFC u situaciji gdje će vjerojatno morati dati bolju ponudu nego Glory i Bellator zajedno, ukoliko želi iznimno ojačati svoju teškašku diviziju.

35-godišnji Kharitonov borio se u Prideu, Dreamu, Strikeforceu i M-1, a član UFC-a nikad nije postao, iako je više puta bio blizu tome. U karijeri ima pobjede nad imenima kao što Alistair Overeem, Andrei Arlovski, Semmy Schilt, Pedro Rizzo, Mike Russow i trenutni UFC-ov prvak Fabricio Werdum. Bolji od njega u MMA borbama bili su tek Overeem, Alex Emelianenko, Minotauro Nogueira, Jeff Monsom i Josh Barton, koji mu je 2011. nanio posljednji MMA poraz.

U kickboks ringu odradio je deset mečeva, no svi su bili na visokoj razini. 2009. i 2010. godine je nastupio na K-1 Grand Prixu, a četiri puta je nastupio i na Gloryu, gdje je bio dio teškaškog turnira. U ringu ima pobjede nad borcima kao što su Mighty Mo, Anderson Braddock Silva i Jerome LeBanner.

U svakom slučaju, za koga god da potpiše bit će veliko pojačanje te će njegova iduća borba biti pod velikom pažnjom borilačkih fanova.

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI