Sefo vam obećaje: Meč protiv Cro Copa 1000 posto neće otići do kraja! (VIDEO)

Ostale vijesti 03.03.2012 10:13h Autor:

Cro Cop Final Fight

Ostalo je samo sedam dana do borilačkog spektakla u zagrebačkoj Areni – Cro Cop Final Fight (10. ožujak), a protivnik Mirka Filipovića, legendarni Ray Sefo poručuje: “Nisam 100 posto, nego sam 1000 posto uvjeren da ovaj meč neće stići do posljednjeg gonga. Cro Cop pazi me se!”

Osmerostruki K-1 Grand Prix finalist i jedno od navjećih imena kick boksa uopće, je u razgovoru za MMAHeat objasnio kako je uopće došlo do oršaja protiv Cro Copa u Hrvatskoj.

“Nekoliko tjedana nakon što se Cro Cop navodno umirovio, netko mi je poslao poruku na Twitteru i pitao me da li bih se borio protiv Mirka u Zagrebu u Hrvatskoj. Nisam znao o čemu se radi. Tjedan dana kasnije opet sam dobio istu poruku, a tada sam i odgovorio da bih se volio boriti protiv Filipovića. Mirko je veliko ime koje jako respektiram. Tjedan dana kasnije sam nazvao zajedničkog prijatelja jer sam htio provjeriti što se događa – Cro Cop se navodno umirovio, a sada se bori u glavnom meču večeri. Zvao sam Orsata Zovka i ispostavilo se da je on organizator priredbe. Ponudio mi je nastup na eventu, ja sam pristao, a tjedan dana kasnije mi je ponudio i meč protiv Cro Copa. Rekao sam: O da! Razog je taj što sam se borio protiv svih najboljih kickboksača svijeta, osim s Mirkom. S njim se nisam susreo. Trebali smo se boriti jednom, no on se ozlijedio i zamijenio ga je Mark Hunt. Trenutačno mi ne treba ovakva borba, no radi se o velikom izazovu i meču koji sam uvijek htio. Želim je iskoristiti”, opisao je Novozelanđanin.

Paralelno sa svojom kick boks karijerom Sefo nastupa u MMA kavezu kao i donedavno Filipović, ali i trenira vrhunske UFC borce kao što su Vitor Belfort, Martin Kampmann i Forrest Griffin.

“U posljednje vrijeme radm mnogo kao trener i nisam imao prilike posvetiti se vlastitoj karijeri. No, otvorila se ova šansa protiv Mirka. Radi se o sjajnom meču i objeručke sam zgrabio ovu šansu.”

Što su Cro Copove, a što njegove prednosti?

“Ja ću u ovoj borbi imati čak i više oružja od njega. On je poznat po svojim udarcima nogama i zadnjem lijevom direktu. Ja ću ga napasti iz svih smijerova. Obećavam vam da taj meč neće stići do finalnog sudačkog zvona. To vam još jednom obećavam.”

U Zagrebu će biti na “neprijateljskom” terenu i protiv sebe će imati prepunu Arenu…

“Još mi je veći izazov to što se meč održava u Zagrebu. Ako ga tamo prebijem, tim je uspjeh veći. Objektivno, on je tamo favorit, a volim se boriti kada je netko drugi u prednosti. Obožavam to”, priznaje Sefo i dodaje:

“Ovo mi je 92. borba, a ako brojite i hrvanje, onda je ta brojka 95. Mislim da ću se oprostiti kada odradim 100 borbi.”

Novozelanđanin je proteklih dana proučavao Cro Copove borbe i tvrdi da neke velike razlike u odnosu na njegove najbolje dane baš i nema…

“Što god da još uvijek ima od svojih kvaliteta, neka bude spreman. To je sve što ću reći. Ne brinem se previše drugima. Nedavno sam gledao njegove stare i nove snimke i neke prevelike razlike nema. To je to, više ga neću proučavati. Već imam u glavi sve što on može, a sada se moram fokusirati na ono što ja donosim u ovoj meč. Ne 100 posto, nego 1000 posto sam siguran da taj meč neće doći do konačnog sudačkog gonga.”

Baš kao i Cro Cop, i Sefo je veteran u poznim godinama…

“U sjajnoj sam formi. Tri dana u tjednu radim kondiciju, tri dana radim tehniku, a tri spariram. U meč ću ući sa otprilike 110 vrlo čvrstih kilograma. Za mene, ja sam uvijek u glavi odličan. Ako sam u glavi dobar, onda me se moraš paziti”, zaključuje legendarni K-1 borac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI