Sean O’Connell kao autsajder uzeo milijun dolara pa se umirovio

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 02.01.2019 18:02h Autor:

Sean O’Connell

Pravu svojevrsnu MMA bajku doživio je Sean O’Connell u posljednjih šest mjeseci. Od MMA borca u mirovini, koji se počeo baviti komentiranjem evenata, dogurao je do sudionika PFL turnira poluteške kategorije, kojeg je na kraju osvojio, uprihodivši nagradu od milijun dolara.

Ovaj 35-godišnjak dugo je vremena bio jedan od fanovima najomiljenijih boraca svijeta. U UFC-u se borio od sredine 2014. do kraja 2016. godine, tamo rezultatima nije oduševio, ali su zato njegovi performansi s vaganja ušli u legendu, kao i uvijek uzbudljive beskompromisne borbe. U Octagonu je ostvario dvije pobjede u sedam borbi, a tri puta bio je nagrađen bonusom za borbu večeri. Nakon otkaza iz promocije, u prosincu 2016. godine, odlučio je završiti karijeru.

Svoju bazu fanova ostavio je uz sebe pa je vrlo brzo podigao popularnost svoje radijske emisije, a sve je rezultiralo time da ga je PFL odlučio angažirati kao komentatora. No, onda je prije nešto manje od godinu dana došla vijest da se Sean vraća iz mirovine te da će nastupiti u turniru poluteške kategorije, u lovu na milijun dolara. Od samog starta, nakon tolike pauze, bio je autsajder. I njegova priča kroz turnir bila je za snimiti jedan dobar sportski film.

Preliminarni dio turnira otvorio je nokaut pobjedom nad Ronnyem Markesom, no onda je nokautiran od strane Bazagita Atajeva. Tako je u doigravanje ušao sa šeste pozicije te u prvoj borbi gubi prvu rundu od Dana Spohna, da bi se u drugoj izdigao iz pepela te nakon 10-8 kod dva suca ušao u polufinale. Tamo je bio teško uzdrman protiv Smealinha Rame, no oporavio se te onda on nokautirao njega i našao se u finalu, odnosno borbi za milijun dolara. Nju je prekjučer odradio te je sjajnim nastupom savladao Vinnya Magalhaesa. Ovaj sjajni momak, koji će uskoro po prvi put postati otac, već je u kavezu najavio povratak u mirovinu, sada za stalno, a nakon toga je to odradio i putem društvenih mreža.

“Sretan sam i zahvalan. Blagoslovljen sam što sam imao priliku proživjeti karijeru profesionalnog borca. Hvala svima koji su sa mnom bili dio ovoga, svima koji su dali dio sebe mom pokušaju bivanja profesionalnim sportašem. Volio bih da vam mogu zahvaliti na pravi način. Nadam se da ću ostati u sportu kao komentator, ali moji borilački dani su gotovi. Pomalo je čudno otići kada si na vrhu, no mislim da ovo malo mozga što mi je ostalo trebam dati mojim najdražima. Sve vas volim”, dio je onoga što je Sean napisao u svom obraćanju.

Njegova karijera svima će nam ostati u lijepom sjećanju, jer je u pitanju borac kojeg jednostavno ne možete ne voljeti. I nadamo se kako ćemo iduće PFL sezone uživati u njegovom komentiranju na svakom eventu. Jer iz onog što smo do sada vidjeli, možemo reći da se pokraj kaveza snalazi jednako dobro i donosi jednaku dozu uzbuđenja kao u njemu.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI