Scott Coker potvrđen za novog predsjednika Bellatora

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 19.06.2014 16:22h Autor:

Scott Coker

Samo dan nakon što je Bjorn Rebney napustio svoje mjesto predsjednika Bellatora, druga najjača MMA organizacija svijeta potvrdila je da će ga zamijeniti Scott Coker, bivši predsjednik Strikeforcea.

Scott Coker je ostao najpoznatiji kao predsjednik Strikeforcea, kojeg je osnovao 1985. godine, kao promociju koja se trebala baviti Kickboksing borbama. To je i bila kroz 20 godina, uz relativno mali uspjeh te je Strikeforce bio tek jedna od Cokerovih zanimacija.

2006. godine, Coker je odlučio da Strikeforcea postane MMA promocija i tu je krenuo njihov uspjeh. U početku su bili vrlo mali, no vrlo brzo su, povlačenjem kvalitetnih poteza, upali u američku "veliku trojku" s UFC-om i Afflictionom, a nakon propadanja preambicioznog Afflictiona, postali su nominalno druga organizacija svijeta.

2011. Coker je Strikeforce prodao Zuffi, koji je trebao UFC-u služiti kao promocija za mlade talente i nedokazane borce, no nakon što su prvotno ostavili dotadašnji koncept, početkom 2013. gase organizaciju, a ugovore boraca preuzima UFC. Coker još neko vrijeme nastavlja raditi za UFC, no nakon nekoliko mjeseci se povlači.

Njegov najveći uspjeh je što je u Strikeforce doveo neke već tad svjetski dokazane zvijezde, kao što su Fedor Emelianenko, Dan Henderson, Gegard Mousasi, Josh Barnett, Alistair Overeem, Renato Sobral, Frank Shamrock, Cung Le, Nick Diaz i Nate Marquardt, no ono po čemu će ostati poznat je popularizacija ženskog MMA-a, kojeg je upravo Strikefore doveo do razine priznanja te je prva organizacija kojoj je naslovna borba eventa bila u ženskoj konkurenciji. Bila je to borba Gine Carano i Cristiane Santos.

Nakon što se godinu dana nije bavio promocijom borbi, prihvatio je ponudu Bellatora, koji će vjerojatno vrlo brzo doživjeti neke promjene, ponajviše u vezi s UFC-om, budući da je Coker u jako dobrim odnosima s ljudima iz Zuffe, za razliku od dosadašnjeg predsjednika i Whiteove nemeze, Bjorna Rebneya.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI