Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Scott Coker o epidemiji steroida: Nešto se treba učiniti! | Fight Site

Scott Coker o epidemiji steroida: Nešto se treba učiniti!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 14.02.2015 17:00h Autor:

Scott Coker

Predsjednik Bellatora, Scott Coker, nije siguran da li MMA ima problem s dopingom, ali ga zabrinjava sve veći broj zvijezda koji padaju na doping testovima.

Coker je nakon završetka Bellatora 133 razgovarao s direktorom Atletske Komisije Kalifornije, Andyjem Fosterom, te je nakon razgovora ostao nesiguran da li u ovom sportu postoji prava doping epidemija kao što neki navode.

"Postoje stotine boraca koji su licencirani i sankcionirani u ovoj državi," izjavio je Scott. "Tako da ih ne možete sve staviti u jedan koš i reći da imamo problem. Kad sportaš padne na testu, to je loše. To nije pobjeda ni za koga. Svi gube. Taj borac ne pobjeđuje. Ne može si zaraditi novac, ne može prehraniti svoju obitelj. Promocija gubi, navijači gube, svi gube. To nije pobjeda i tome se treba stati na kraj."

Doping afere su trenutno najvruća tema MMA svijeta. Jon Jones je pao zbog kokaina, a Anderson Silva zbog steroida. Zanimljiva stvar je toa da su rezultati testova objavljeni tek nakon završetka eventa, unatoč tome što su testovi obavljeni skoro mjesec dana prije mečeva.

Ovog tjedna je Hector Lombard pao na testu zbog steroida te je otkazana njegova borba s Roryjem MacDonaldom na UFC-u 186. UFC veteran i WSOF-ov borac, Jon Fitch, je pao test zbog povišenog omjera T/E.

Coker je uzeo primjer Jonesovog pada zbog kokaina koji je bacio sjenu na MMA kad su u pitanju fanovi-laici. Kokain spada u rekreativne droge koje se mogu koristiti van natjecanja, tj. u 12-satnom razdoblju prije i poslije meča.

"Fanovi koji ne poznaju MMA će reći:' O, možeš se boriti na kokainu?' Ozbiljno. Možete im pokušati to objasniti. Postoji veliki proces objašnjavanja takvim navijačima."

Coker je naglasio da bez obzira da li je ovo epidemija, dovoljno je prošireno kako bi se učinile nekakve nove reforme.

"To je nešto s čime bi se trebalo uhvatiti u koštac. Jednostavno ne može ostati ista situacija kakva je sad. Laik koji redovno ne prati MMA ne zna detalje. Oni će reći: 'Ti likovi su na steroidima, svi ste vi na steroidima.' Nešto se treba učiniti," objasnio je Coker.

Ali što?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI