Scott Coker: Četiri puta godišnje radit ćemo evente s najvećim zvijezdama

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 28.10.2014 20:28h Autor:

Scott Coker

Predsjednik Bellatora Scott Coker je najavio smanjenje broja Bellatorovih evenata te prelazak na veće evente s više zvijezda i borbi za titulu u jednoj večeri. Uvjeren je kako bi taj format pozitivno utjecao na gledanost i popularnost.

Kad je preuzeo vodstvo vjerojatno druge najbolje svjetske MMA organizacije, Bellatora, Scott Coker je najavio puno promjene, od kojih će one najveće uslijediti u 2015. godini. Sad je napokon iznio na što je mislio, u razgovoru za portal MMAFightCorner. 

"Plan je da svaki mjesec radimo po jedan običan event, na kojem će biti i barem jedna borba za naslov prvaka. No, četiri puta godišnje planiramo raditi velike evente, na kojima ćemo pokušati napraviti da nastupaju sve najveće zvijezde i vjerujem da bi to mogli biti eventi koji će puniti velike dvorane", rekao je Coker, najavivši format koji je već relativno uspješno funkcionirao dok je on bio na čelu Strikeforcea.

Rekao je što mu smeta kod dosadašnjeg formata: "Lijepo je imati event svaki tjedan te na taj način posjetiti veliki broj gradova. Uvijek se vidi puno kvalitetnih borbi, no na kraju, gledam roster i vidim da nemamo dubinu za to, ukoliko želimo napredovati. Želimo velike evente, velike borbe za naslov, nešto što će privlačiti ljude, a ako to želimo postići moramo nešto promijeniti."

Bellator ima kvalitetnih boraca, imena koja privlače pozornost fanova, no i oni se utapaju u velikom broju boraca koji nastupaju u organizaciji. Coker želi doći do neke prepoznatljivosti te na taj način i do rasta organizacije te financijskog uspjeha.

"Ako se mene pita, mislim da je naša zadaća da ugovorimo borbe koje fanovi žele vidjeti, borbe koje će povećati TV gledanost, rasprodati mjesta u dvorani te zainteresirati medije da ih intenzivno prate. To je za mene bit svega, na taj sam način radio u Strikeforceu i bio sam zadovoljan kako je to išlo. Tako ćemo sad raditi i ovdje. Tek sam četiri mjeseca tu, no idemo polako, trebat će nam vremena da se sve posloži. Trebamo i prave zvijezde, neke su već tu, a imamo u vidu i neke potencijale od kojih namjeravamo stvoriti zvijezde i to korak po korak, od početka. Mislim da imam oko sebe ljude koji znaju prepoznati borce koji mogu biti zvijezde i nositelji ove organizacije, koji mogu popularizirati borca, a preko njega i organizaciju."

Bellator je već ranije najavio ukidanje turnirskog formata, preko kojeg su borci dobivali priliku napasti naslov prvaka. Sad se sve vraća na klasični format, u kojem je za izbor izazivača zaduženo jedino vodstvo organizacije.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI