Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Samo četiri profesionalna borca do sada preminula od posljedica MMA borbe (VIDEO) | Fight Site

Samo četiri profesionalna borca do sada preminula od posljedica MMA borbe (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 23.11.2015 18:14h Autor:

Iako se MMA redovno klasificira kao opasan sport, već je više puta dokazano kako je to samo prividno te da su mnogi drugi puno opasniji. Posebno se to očituje kod podatka na koliko je boraca fatalno djelovala slobodna borba te se dolazi do broja od samo četiri profesionalna borca, koji su preminuli nakon sankcionirane MMA borbe.

Sankcionirani MMA eventi su oni gdje nastupaju borci koji su prošli medicinska testiranja te gdje postoje usuglašena MMA pravila. Takvi su danas gotovo svi ozbiljniji eventi. I na takvima je došlo do samo četiri slučaja smrti, o kojima se može nešto detaljnije saznati u priloženom videu.

Prvi navedeni je Tyrone Mimms, koji je preminuo nakon svoje prve borbe, no točni razlozi toga nikad nisu potvrđeni, odnosno postoji velika vjerojatnost kako je imao urođenu manu. Booto Guylain je preminuo nakon svoje druge borbe u kojoj je poražen nakon ground n' pounda. Booto je bio otpušten iz bolnice, ali je preminuo šest dana kasnije zbog komplikacija oko otoka njegovog mozga.

Zanimljiva je situacija oko Michael Kirkhama. Ovaj borac je preminuo 2012. nakon drugog brzog poraza u vrlo kratkom vremenu. Vjerojatnost je kako je po njega fatalan bio tzv. "Sindrom drugog udarca", odnosno pojava do koje dolazi ako je primljen udarac prije nego je otok mozga, koji je nastao od prethodnog, splasnuo. Posljednji na listi je zapravo i prvi slučaj ikad, iz 2007. godine. Tad je Sam Vasquez preminuo od subduralnog hematoma, koji je doživio u borbi. Zanimljivo, liječnici su rekli kako je to česta pojava kod normalnih ljudi, ali gotovo da ne postoji u borilačkim sportovima.

Kao što smo naveli, nešto više o samim tim slučajeva možete saznati u videu, koji nas je također obavijestio da postoje podaci o još osam smrtnih slučajeva nakon MMA borbi, no to su bile borbe koje nisu bile sankcionirane, tzv. "divlje borbe."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI