Sadulaev uzeo svjetsko zlato “tuširanjem” Snydera u sudaru dva najbolja hrvača današnjice (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 24.10.2018 20:47h Autor:

Sadulaev vs. Snyder

U Budimpešti se trenutno održava svjetsko prvenstvo u hrvanju, a jučer je održano ono što je sportski svijet najviše pratio. Natjecanje slobodnim stilom do 97 kilograma, a u finalu su se, prema očekivanjima, susrela dva najbolja hrvača današnjice.

Do prošlogodišnjeg svjetskog prvenstva u Brazilu, 22-godišnje rusko čudo od djeteta, Abdulrashid Sadulaev, uzeo je zlato na svakom velikog natjecanju na kojem se pojavio. Poharao je mladić iz Dagestana kategoriju do 88 kilograma te je odlučio kako je vrijeme za odlazak u onu do 97 kg. Njome je vladao njegov vršnjak, Kyle Snyder, s gotovo identičnim rezultatima. Uostalom uz tri NCAA naslova se ništa drugo u Americi od njega nije niti očekivalo.

Pariško finale bilo je pravi spektakl, u kojem je Sadualev doživio svoj tek drugi profesionalni poraz. Bilo je 6:5 za Snydera, koji je tog trenutka postao pravi američki sportski junak te prava superzvijezda u naciji. Ipak, Sadulaev je nakon tog meča naporno radio i jučer je u meč ušao sa serijom od preko 20 pobjeda i profesionalnim omjerom 105-2. Sadulaev je do finala došao s četiri pobjede prekidom, dok je Snyder sve pobjede ostvario uvjerljivom bodovnom prednošću. Sve je tako bilo spremno za trenutni hrvački “El Classico”, drugi po redu od vjerojatno velikog broja koji slijede u budućnosti.

Ipak, nije dugo trajalo te je Sadulaev pokazao zašto ga nazivaju najboljim hrvačem još od najvećeg, Alexandra Karelina. Sve je završio tušem za minutu i osam sekundi. Prvo je otišao u noge Snydera, a kada se činilo da se ovaj obranio, Sadulaev radi fantastično bacanje i dolazi u gornju poziciju. Nisu se dugo zadržali u njoj kada dolazi do briljantne tranzicije i obje lopatice Syndera bila su uskoro na podu. Prekid, zlato i velika pobjeda, ne samo Sadulaeva nego i cijele Rusije. Trenutno je 1:1 u njihovim međusobnim duelima, a mi vam ne možemo opisati koliko jedva čekamo idući.

I već sada znamo što će biti jedno od najzanimljivijih natjecanja 2020. godine, na olimpijskim igrama u Tokiju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI