Ruski promotor tvrdi: Alexander Emelianenko je žrtva političkog progona; Alexanderova žrtva tvrdi: Prijetili su i meni i mom sinu!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 20.05.2015 19:59h Autor:

Aleksander Emelianenko

Ruski MMA promotor Oleg Rajewski smatra kako je Alexandar Emelianenko žrtva "političkog progona". Alex je u utorak osuđen na 4,5 godina zatvora zbog silovanja svoje kućne pomoćnice.

Mlađi brat Fedora Emelianenka osuđen je zbog seksualnog zlostavljanja 26-godišnje Poline Stepanove iz Moldavije, ali njegovi će se odvjetnici žaliti na presudu. Sud u Moskvi ga je osudio jer je u ožujku prošle godine u svojoj kući pod prisilom držao kućnu pomoćnicu, oduzeo joj putovnicu i prisilio na seksualne odnose. Tužiteljstvo je odustalo od optužbe za prisilno drogiranje, ali ostale točke optužnice su na kraju dokazane iako Emelianenko i dalje tvrdi da je seksualni odnos bio dobrovoljan.

Rajewski je vlasnik Coliseum Fighting Championshipa, organizacije u kojoj je Alexandar posljednji put nastupio, u siječnju ove godine. Rus smatra da je sve ovo Emelianenkov politički progon.

"Činjenica jest da postoji pritisak na istragu. To je činjenica. Alexander bi najvjerojatnije dobio uvjetnu kaznu da je sve išlo 'tiho'. Vidimo da je sve učinjeno kako bi Alex završio u zatvoru.", izjavio je Oleg za Soviet Sport i dodao: "Želimo kazniti i educirati. Bilo tko može optužiti bilo koga za nešto, ali moraju postojati dokazi za to."

Oleg je nastavio s objašnjenjem da je Stepanova uvučena u situaciju te da nije imala namjeru napraviti iskaz.

"Mislim kako ona sama nije htjela napraviti iskaz, ali je to bilo preporučeno. Odvjetnik, koji je prije radio za poduzetnika Sergeja Polonskyog, je zastupao sirotu curu. Mislim da je sve učinjeno protiv Alexandera."

Stepanova je otkrila da je dobivala prijetnje dok je trajao sudski proces.

"Dobivala sam prijetnje od borca dok je trajalo suđenje.", izjavila je Polina za tofight.ru. "Prvi poziv sam dobila preko Skypea u prosincu 2014., kad je njegov prijatelj rekao da ću dobiti olovkom u rebra. Prije mjesec dana sam primila telefonski poziv. Rečeno mi je da ću dobiti novac ako promijenim iskaz. Ako ne promijenim, rekli su da će naći mene i mog sina i da znaju gdje se on nalazi."

Stepanova je zadovoljna s presudom, ali će Emelianenkov pravni tim uložiti žalbu.

"Ne slažemo se s presudom i žalit ćemo se na nju.", izjavio je Emelianenkov službeni zastupnik. "Teško je u globalu reći bilo što o situaciji. Trebamo probaviti informacije i odlučiti kako ćemo dalje postupiti. Ovo sve se događa zbog onih koji su htjeli vidjeti Alexandra iza rešetaka."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI