Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Royce Gracie: Britanci su djeca na parteru, desetogodišnjaci! | Fight Site

Royce Gracie: Britanci su djeca na parteru, desetogodišnjaci!

Ostale vijesti 16.06.2011 08:23h Autor:

Royce Gracie

Jedan od najpoznatijih MMA boraca svih vremena pokušava objasniti zašto nema britanskih MMA šampiona.

Legendarni Royce Gracie je u posljednjem intervjuu pokušao realno sagledati stvari i objasniti zašto britanski borci nemaju toliko uspjeha u MMA-ju kao što se od njih očekuje. Problem je, prema Gracieju, njihova (ne)kvaliteta na parteru.

“Morate rasti polako. Prije nego ideš na falultet, moraš proći vrtić pa srednju škoju. Trenutačno u Velikoj Britaniji imaju znanje partera koje odgovara desetogodišnjacima. Ja u Americi podučavam BJJ 25 godina, a moj brat je to radio čak 15 godina prije mene. U Engleskoj su bebe, na razini 10 godina. Treba vremena da nešto nauče”, objašnjava Gracie u razgovoru za jedan britanski dnevni list.

BJJ je opisao kao stratešku vještinu koja je vrlo slična MMA-ju.

“Bitna je strategija. Vrlo jednostavno. Ne možeš razmišljati na način da ćeš protivnika udariti, srušiti, pogoditi ga s par laktova, uzeti mu leđa i prisiliti ga na predaju. To nije strategija, to je želja. Strategija je kada shvatiš što će napraviti tvoj protivnika, a onda ti napraviš kontru. Ili defenzivno ili ovenzivno.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI