Roy Nelson protiv Sergeya Kharitonova na Bellatoru 207

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 15.08.2018 17:47h Autor:

Roy Nelson i Sergey Kharitonov

Bellator je odlučio dodati još jedan vrlo zanimljiv teškaški okršaj na Bellator 207 event, kojeg predvodi polufinalna Grand Prix borba između Ryana Badera i Matta Mitrionea. Roy Nelson boriti će se protiv Sergeya Kharitonova.

Svi znamo kako se Nelson u svibnju trebao boriti protiv Mirka Filipovića, no da je ta borba otkazana u tjednu održavanja. ‘Big Countryu’ tada Bellator nije pronašao zamjenskog protivnika te je on bez borbe proglašen rezervom teškaškog turnira, iz kojeg ga je ranije ove godine eliminirao Matt Mitrione. Kako potrebe za uskakanjem do sada nije bilo, po tom se pitanju nije napravilo ništa, no promocija se odlučila ugovaranjem borbe pobrinuti za to da Nelson bude spreman i u treningu, ukoliko bude trebalo uskočiti.

12. listopada održava se prvo turnirsko polufinale, na Bellator 207 eventu u Uncasvilleu, a Nelson bi tamo trebao nastupiti u sunaslovnoj borbi, gdje će se boriti protiv još jednog poznatog imena. U pitanju je svojevremeno jedan od najopakijih teškaških MMA nokautera, Sergey Kharitonov. Kako sada stvari stoje, trebala bi to biti sunaslovna borba programa kojeg predvode Ryan Bader i Matt Mitrione.

Za Kharitonova (27-6) će to biti prva Bellator borba nakon ožujka prošle godine, kada je savladao Chasea Gormleya. Nakon toga je nastupao u Rusiji, gdje je upisao tri pobjede i jednu poništenu borbu. Osim Bellatora, Sergey ima ugovor i s M-1 Global promocijom, koji mu dozvoljava kombinirati nastupe. Ovaj 37-godišnji Rus je do sada u Bellatoru upisao po jednu pobjedu i poraz, a svoje najbolje dane dao je Prideu u kojem je nastupao od 2003. do 2007. godine, kad je bio najveći teškaški svjetski talent. Karijera mu se nikada nije do kraja razvila u smjeru koji bi je doveo na svjetske vrhove kakvi su mu prognozirani. Od njegove 33 profesionalne borbe, samo tri je otišlo do sudačke odluke.

Za Nelsona (23-15) će ovo biti također treći nastup u Bellatoru, uz jednak ishod kao i njegov protivnik. Najuspješnije dane karijere proveo je u UFC-u, gdje je od 2009. do 2017. godine ostvario devet pobjeda i deset poraza, uz četiri nastupa u glavnoj borbi eventa, a jednom je došao i do službene borbe za prvog teškaškog izazivača.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI