Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Rousey testiranje na marihuanu nazvala zadiranjem u osobne slobode | Fight Site

Rousey testiranje na marihuanu nazvala zadiranjem u osobne slobode

Ostale vijesti 15.02.2012 08:17h Autor:

Ronda Rousey

Ronda Rousey je ovih dana vrlo oštro komentirala testiranje boraca na droge kao što su recimo marihuana. Dakako, razlog ove teme bio je nedavno pad Nicka Diaza kojem je u tijelu pronađen THC, zbog kojeg će UFC-ov borac vrlo vjerojatno biti suspendiran na godinu dana.

Rousey smatra da je testiranje na droge napad na osobne slobode svakog borca.

“To je invazija na privatnost borca. Ne vjerujem da se radi uopće o nečemu što je u skladu sa zakonima i Ustavom. Nema pravog razloga zašto testiraju borce i pokušavaju ih pokoriti vlastitim političkim idejama”, izjavila je Rousey u razgovoru za MMA Srcaps radio dodavši:

“Jednako tako mogu odrediti kako nije u redu da su borci promiskuitetni pa će nas testirati na genitalne bolesti, herpes ili gljivice.”

Inače olimpijska judašica koja će vrlo skoro imati priliku postati prvakinja Strikeforcea tvrdi da takve stvari nemaju veze sa sportom.

“Mogu odrediti i da seks prije braka nije dozvoljen pa ćemo ići na ginekološki pregled. Te stvari nemaju nikakvu vezu sa sportom. Svatko tko je dovoljno glup da može izjaviti kako ti pušenje trave pomaže u sportu, vrlo vjerojatno nikada nije pušio travu. Ta ti biljka zapravo snižava testosteron, a niti na bilo koji drugi način ti ne pomaže”, zaključuje Rousey.

Atletska Komisija, pak, ima drugo objašnjenje i razloge zbog kojih nije dopušteno konzumiranje droga kao što je marihuana. Prema njima, THC povećava toleranciju na bol i tako pomaže borcima prilikom meča, ali i smanjuje njihove reflekse što ih dodatno ugrožava.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI