Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Rogan “popljuvao” bodybuildere: To je kao građenje kule od pijeska! | Fight Site

Rogan “popljuvao” bodybuildere: To je kao građenje kule od pijeska!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 03.04.2017 10:44h Autor:

Joe Rogan (Instagram)

UFC-ov komentator, ali i slavni komičar Joe Rogan, jest i veliki zaljubljenik u brazilsku jiu jitsu. Nakon niza godina bavljenja tom borilačkom disciplinom Rogan je stekao stupanj crnog pojasa pod svojim velikim prijateljem Eddiejom Bravom.

Popularna BJJ stranica BJJEE.com je objavila jedan intervju s Roganom u kojem govori o različitim aspektima tjelovježbe, različitim motivima da vježbate i bavite se sportom. Poznato je kako je Rogan veliki zagovornih zdrave ishrane, kao i razno razne suplementacije, koja pojedincu omogućavaju kvalitetniji i bolji život.

No, Rogan je u ovom intervjuu istaknuo da vježbanje samo da bi se izgledalo lijepo u ogledalu, odnosno “bildanje” da bi bili veliki i jaki i objavljivali fotografije na društvenim mrežama, je kontra produktivno te je poput “građenja kule od pijeska”.

“Neki dan sam gledao slike Arnolda Schwarzeneggera i zamijetio sam dvije stvari: prije svega, ovaj lik je stvarno čudo od čovjeka. Imao je jedno od najljepših tijela ikada izgrađenih, a sada je prisiljen ići kroz život s ostacima tog tijela. Druga stvar koja se nameće jest da je izgradnja savršenog tijela zapravo vrlo slična građenju lijepe kule od pijeska”, objasnio je Rogan svoj stav i dodao:

“Ono što je fora kod građenja takvih kuli,  posebno ako su komplicirane i lijepe, jest da smo svjesni kako one neće moći preživjeti. Kada govorimo o tijelu, skloni smo zanemariti tu činjenicu. U glavi je ljudima samo kako bi se napumpali što više, a nisu svjesni da imaju tek dvadesetak ljeta da bi uživali u svom radu prije nego što se raspadnu.”

Rogan smatra da cilj ljudi koji vježbaju mora biti funkcionalnost mišića, a izgled bi trebao biti posljedica. Nikako obrnuto…

“Neki kažu da im je bitno da izgledaju sami sebi lijepi, ne drugima, no to je naravno apsolutno sranje. Da ste jedina osoba na svijetu, posljednje mijesto gdje biste išli jest teretana. Nema šanse da bi brijali ruke ili se presavijali ispred ogledala, a posebno ne bi objavljivali videe na Facebooku kako u tajicama rade vježbe u teretani. Ne, bili biste na plaži, jeli kokos i razmišljali o tome da li se treba ubiti”, smatra UFC-ov komentator.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI