Rizin najavio nove borbe među kojima je i ona za titulu u poluteškoj

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 31.01.2019 11:55h Autor:

Horiguchi vs. Nguyen

Najavljeno je nekoliko borbi za idući event japanskog Rizina, gdje dvije zvuče posebno zanimljivo. Glavna bi trebala biti ona u međukategoriji do 60 kilograma, gdje će se susresti Kyoji Horiguchi i Ben Nguyen. Promocija također uvodi pojas poluteške kategorije za koji će se boriti Muhammad “King Mo” Lawal i Jiri Prochaska.

Zanimljivo je primijetiti kako će se Horiguchi, iako je prvak do 61.5 kilogram, boriti u međukategoriji do 60 kilograma. To je samo jedna u nizu čudnih odluka japanske promocije. Naime, sumnjamo da će tih 1.5 kilogram nešto previše značiti u ovoj borbi, a svakako bi ista imala veću vrijednost da je za pojas prvaka. Ipak, donesena je takva odluka te Ben Nguyen neće moći doći do prilike osvojiti pojas. U pitanju je donedavni UFC borac muha kategorije, otpušten iz promocije nakon dva poraza u nizu. U karijeri ima 18 pobjeda i pet poraza. Horiguchi je trenutno na omjeru 26-2, a u posljednjoj je borbi savladao Bellatorovog prvaka Dariona Caldwella.

Borbe za titulu u bantamu nema, ali zato ima za onu u poluteškoj kategoriji. Ovdje će nastupiti Bellatorova zvijezda Muhammad “King Mo” Lawala, u borbi protiv Jiria Prochaske. U pitanju je revanš njihove borbe iz finala Grand Prix turnira 2015. godine. Tada je pobjednik bio Lawal, nokautiravši češkog borca nakon nešto više od pet minuta. To je ujedno jedini Prochaskin poraz u posljednjih 19 borbi. Lawal je posljednji put nastupio u prvom kolu Bellatorovog teškaškog turnira, kad je ekspresno nokautiran od strane Ryana Badera.

Osim ove dvije, ugovorene su još dvije borbe. Ulka Sasaki boriti će se protiv Kaia Asakure, dok će se Mikuru Asakura boriti protiv Luiza Gustava iz Brazila.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI