Rizin FF: Fedor za tri minute riješio Singha, “King Mo” nokautom do osvajanja turnira!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 31.12.2015 12:50h Autor:

Screenshot

Završila je Rizinova priredba u Japanu te možemo reći kako smo s njom zaključili borilačku 2015. godinu. Nakon sjajnog prvog dijela, kojeg su obilježili brojni prekidi i atraktivni potezi, na red je došao i posljednji, drugi dan eventa, koji nam je donio pobjednika turnira osmorice teškaša, ali i uspješni povratak legendarnog Fedora Emelianenka koji je nakon samo tri minute borbe svladao Indijca Jaideepa Singha.

Drugi dan priredbe otvorile su Rena Kubota i Jleana Valentino u meču koji je japanskoj predstavnici donio atraktivnu pobjedu letećim “armbarom”. Nakon njih na scenu su stupili sudionici teškaškog trunira na kojem je sudjelovalo osam boraca. Pobjedama u polufinalu, završni dio natjecanja izborili su Muhammed Lawal, poznatiji kao “King Mo”, te Čeh Jiri Prochazka.

Nakon što je nokautom u četvrtfinalu svladao Bretta McDermotta, “King Mo” je došao do svoje iduće prepreke u vidu Teodorasa Aukstuolisa, mladog Litvanca koji je u svom prvom nastupu za Rizin nokautirao Brazilca Cappelozza. Iskusni Lawal nije ništa prepustio slučaju te je, zahvaljujući svojim boksačkim i hrvačkim vještinama, do pobjede stigao jednoglasnom sudačkom odlukom i time osigurao svoje mjesto u finalu.

S druge strane, Ishiijev krvnik Jiri Prochazka je svladao Vadima Nemkova, borca koji je iz natjecanja izbacio Gorana Reljića. Dva sjajna 23-godišnjaka pružila su konstantnom akcijom nabijenu borbu i pokazali kako bi u budućnosti mogli odigrati prilično ozbiljnu ulogu. Naporna borba bila je prepuna preokreta te je pokazala kako se radi o tehnički vrlo dobro potkovanim borcima. I Čeh i Rus bili su, u nekoliko navrata, u situaciji da završe meč, a do konačnog prekida je došlo nakon što se Nemkov povukao u pauzi između dvije runde.

Završnica priredbe donijela je i najiščekivanije dvoboje. Fedor Emelianenko je u svom povratku u ring, nakon samo tri minute, na predaju prislilo Indijca Jaideepa Singha.

Nakon kraćeg početnog odmjeravanja, legendarni Rus otvoreno kreće na Indijca i zadaje nekoliko udaraca koji nešto kasnije dovode do rušenja. Borba u parteru donosi potpunu dominaciju MMA velikana koji dolazi do “full mounta” te serijom udaraca prisiljava Singha na predaju i time vraća osmijehe na lica brojnih fanova u Saitama Super Areni.

Posljednje na rasporedbu bilo je finale teškaškog turnira na kojem je Muhammed Lawal svladao Jirija Prochazku.

Nakon malo rezerviranijeg otvaranja, češki borac hvata ritam te počinje sve više prijetiti. Iskusni Lawal ne želi riskirati nokaut te ruši Prochazku i udarcima iz dominantnije pozicije preuzima potpunu kontrolu nad borbom. Ipak, nakon nekog se vremena 23-godišnjak pridiže i odmah žestoko napada Bellatorovog borca. Nažalost po njega, prevelika želja i agresivan pristup otvorili su prostor kojeg “King Mo” savršeno iskorištava i šalje mladog borca na spavanje, a samim time osvaja teškaški turnir i zaključuje posljednju priredbu u 2015. godini.

Napomenimo i kako je na istom dijelu priredbe Bob Sapp svladao Akebona. Daleko je to bilo od neke tehnički dobro odrađene borbe, ali to nitko nije ni očekivao. Najvažnije je da su dva gorostasa pružila zanimljiv i zabavan meč koji je još jednom otišao na stranu bivšeg igrača američkog nogometa.

Do pobjeda na posljednjem eventu godine došli su i Andy Souwer, Kronn Gracie te “Baruto”, koji je jednoglasnom sudačkom odlukom svladao K-1 legendu Petera Aertsa.

RIZIN: Drugi dan

Muhammed Lawal def. Jiri Prochazka via KO, 5:09 R1
Fedor Emelianenko def. Jaideep Singh via Prisiljavanje na predaju (udarci), 3:02 R1
Kron Gracie def. Asen Yamamoto via Prisiljavanje na predaju (Triangle Choke), 4:58 R1
Baruto Kaido def. Peter Aerts via Jednoglasna odluka sudaca
Andy Souwer def. Yuichiro Nagashima via TKO, 5:28 R1
Bob Sapp def. Akebono via tehnička odluka, 0:49 R2
Gabrielle Garcia def. Seini Draughn via TKO, 2:36 R1
Soo Chul Kim def. Maike Linhares Galvao Amorim via Jednoglasna odluka sudaca
Takeru Segawa def. Yang Ming via TKO, 3:00 R2
Brennan Ward def. Ken Hasegawa via Prisiljavanje na predaju (rear-naked choke), 1:52 R2
Jiri Prochazka def. Vadim Nemkov via TKO (retirement), 10:00 R1
Muhammed Lawal def. Teodoras Aukstuolis via Jednoglasna odluka sudaca
Rena Kubota def. Jleana Valentino via Prisiljavanje na predaju (flying armbar),  3:31 R2

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI