RIZIN dogovorio meč koji je čitav Japan čekao!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 14.02.2018 10:10h Autor:

Screenshot

Dva top svjetska borca muha kategorije će se susresti 6. svibnja, ali ne u UFC-ovom Octagonu, nego u RIZIN-ovom ringu. Japanska promocije je, naime, u utorak najavila svoj RIZIN 9 zna kojem će se susresti Kyoji Horiguchi i Ian McCall – dva bivša UFC izazivača!

Ipak meč će se dogoditi u “catch weight” kategoriji do 134 funte ili otprilike 61 kilograma što je gotovo “bantam” kategorija. Dvojac inače nastupa u kategoriji do 57 kilograma pa je ovo zanimljiva pojedinost vezana uz ovaj sjajan dvoboj.

Horiguchi (23-2) je na kraju 2017. osvojio Grand Prix u bantam kategoriji. U finalu održanom 31. prosinca je nokautirao Shintara Ishiwatarija. Pobijedio je u posljednjih osam mečeva, a posljednji poraz mu je nanio Demetrious Johnson 2015. godine u meču za pojas UFC prvaka. Octagon je napustio prošle godine nakon što mu je završio aktualni ugovor.

McCall je upravo u već spomenutom Grand Prixu debitirao u RIZIN-u. No, gadna posjekotina na čelu je kumovala porazu već u prvom dvoboju meča protiv Manela Kapea. Bio je to McCallov povratak u akciju nakon gotovo tri godine pauze zbog ozljeda i nekih drugih nesretnih okolnosti koje su ga sprječavale da se vrati u borilište.

RIZIN 9 će se održati u Marine Messe dvorani u Fukuoki.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI