Rico Verhoeven: MMA treninzi su mi zabavni i zato se želim okušati u borbi!

Ostale vijesti 24.09.2015 14:58h Autor:

Rico Verhoeven

Gloryjev prvak i ponajbolji kick boksač današnjice, Nizozemac Rico Verhoeven, će 19. listopada debitirati u MMA borilištu. Kao što smo već ranije objavili Verhoeven će nastupiti na RXF 20 priredbi u Rumunjskoj, a sada vam prenosimo dio intervjua koji je dao za EPIC MMA.

Verhoeven je trenutno Gloryjev prvak u teškoj kategoriji i njegov odlazak u MMA svijet ne znači da se oprašta od kick boksa već da se želi oprobati u MMA borbama.

"Moj će fokus i dalje biti na kick boksu, ali želim se posvetiti i MMA borbama. Glory sam prvak i imam s njima dugotrajni ugovor te ću sigurno braniti naslov još nekoliko puta. Odlučujuće je u donošenju odluke da odem u MMA bila suradnja Gloryja i Bellatora koji su organizirali zajedničku priredbu s MMA i kick boks borbama. Zanima me kombinacija takvog događaj. Volim grappling treninge, ali o tome možete dati svoje mišljenje samo ako sudjelujete u MMA borbi. Želim vidjeti je li to za mene. Možda će to biti prvi i jedini put da sudjelujem u MMA borbu. No, kao što sam rekao mislim da je MMA trening i MMA sparing zabavan i zato želim ući u kavez."

Imate li posebne treninge za MMA borbu.

"Ne. Treniram hrvanje u Bert Kops Gymu u Nizozemskoj, najboljoj školi hrvanja. Gegard Mousasi mi pomaže u treninzima u parteru, a ja njemu u stand upu. Gegard mi je rekao da imam dobru obranu od rušenja, a to je bio veliki kompliment."

Što će vam biti najveći izazov u MMA borbi.

"Prvi udarac. Kao kick boksač navikao sam na drukčije rukavice. Trenirao sam s MMA rukavicama, ali borba je nešto sasvim drugo. Nedavno sam gledao film o Basu Ruttenu. Tamo su pokazali koliki je utjecaj nokauta i njegova silina. Gledajte, ja sam sportaš i volim borbe. Volio bih raditi i boks i kick boks i MMA, ali to jednostavno nije moguće. Morate se usredotočiti na jednu stvar."

U kojoj biste MMA organizaciji voljeli završiti ako odlučite nastaviti s MMA borbama.

"Kad nešto radim onda želim biti u najboljoj od najboljih MMA organizacija. To je kao u kick boksu. Imate nekoliko prvaka u nekoliko različitih organizacija, ali najbolja je Glory. Glory prvak je najbolji."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI