Rico Verhoeven impresivno do pobjede u svom MMA debiju (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 20.10.2015 00:13h Autor:

screenshot

Najbolji kickboksač svijeta u teškoj kategoriji, Rico Verhoeven, uspješno je apsolvirao ispit u svojoj prvoj MMA borbi. S druge strane mu je stajao još jedan kickboksač, Viktor Bogutzki, a Verhoeven je slavio tehničkim nokautom nakon nešto više od dvije minute borbe.

RFX 20 event, na kojem se borba dogodila, se održao večeras u rumunjskom gradu Sibiu, u pokrajini Transilvaniji. Verhoeven je nastupio u glavnoj borbi, a protivnik mu je bio rusko-njemački borac Viktor Bogutzki.

Bogutzki je inače također primarno kickboksač, koji je nastupio u tek jednoj MMA borbi. Bilo je to u travnju prošle godine te je tad doživio poraz. Puno bolje stoji u svom primarnom sportu, gdje je trenutno na skoru 14-2, a ovo ljeto je nastupio na jakom rumunjskom Superkombatu (gdje je poražen od Raula Catinasa). 

Verhoeven je jako dobro iskoristio činjenicu da mu protivnik dolazi iz istog sporta kao on, a već nakon minute borbe mogli smo vidjeti kako se Nizozemac snalazi u hrvanju. Izgledalo je to jako dobro, budući da je vrlo brzo uspio srušiti svog protivnika. Nakon toga je došao u full mount poziciju, a za njegovog protivnika tu više nije bilo spasa. Kvalitetno je pogađao udarce kroz blok, sve dok se Rus više nije branio, a sudac Herb Dean, kojeg je rumunjska organizacija angažirala za ovaj event, je tad prekinuo borbu.

Tako je uspješno započela MMA karijera Rica Verhoevena, no teško se može dobiti malo bolji dojam koliko se dobro snalazi u kavezu slobodne borbe, budući da njegov protivnik također nije bio MMA borac. No, već uskoro bi smo mogli vidjeti i drugi nastup 26-godišnjeg Nizozemca, koji je već tako mlad došao do pozicije da ga zovu ponajboljim kickboksačem teške kategorije u povijesti. Sad to treba prenijeti u MMA kavez/ring, a čini se kako ima sve predispozicije za uspješnu karijeru.

Borbu možete pogledati u videu ispod teksta.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI