Revolucionarno! Road FC uvodi novi sistem bodovanja MMA-a!

Ostale vijesti 17.12.2015 11:53h Autor:

Road FC

Nakon što se stručnjaci godinama žale na neefikasni sistem bodovanja i suđenja u MMA-u, promocija Road FC je prva odlučila stati tome na kraj. Umjesto dosadašnjeg boksačkog sustava, oni uvode takozvani “sistem neograničenog bodovanja”.

MMA bodovanje funkcionira na sustavu posuđenom iz boksa, gdje se u svakoj rundi boljem borcu mora dati obaveznih 10 bodova, a protivniku obično bod ili dva manje. Novi sistem kojeg uvodi Road FC neće imati ograničenja, već će se borci bodovati prema konkretnim akcijama koje poduzimaju u kavezu. Osim preciznosti, novi sistem će borbe učiniti i zanimljivijima jer će se agresivne i uzbudljive borce nagrađivati, a one dosadne i neaktivne kažnjavati.

“Sistem neograničenog bodovanja” dodjeljivat će bodove za svaku pojedinu radnju poput udarca, rušenja, pokušaja poluge i gušenja, dominantne pozicije ili agresivnosti. “Knockdown” će se nagrađivati s 5 bodova. Osim nagrađivanja, suci u kavezu će dijeliti i kaznene kartone. Žuti karton za faule skidat će borcu pet bodova, a plavi karton će u slučaju zadržavanja skidati dva boda.

Na kraju borbe, pobjednik će se odrediti na temelju zbroja svih bodova. Novi “sistem neograničenog bodovanja” prvi će se put upotrijebiti 26. prosinca na Road FC 027 priredbi u Kini.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI