Rampage još uvijek ima municije, u finalu protiv King Moa

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 01.03.2014 11:41h Autor:

Quinton 'Rampage' Jackson

Bellator je započeo svoju 10. sezonu, a start je bio baš onakak kakvim su se vodeći ljudi i nadali. U finalu poluteškaškog turnira nači će se Rampage Jackson i King Mo Lawal te je na taj način Bellator dobio još jednu veliku borbu u svoj program. Također je održano i četvrtfinale turnira u perolakoj kategoriji.

Quinton Rampage Jackson ponovno ima motiva. To se najbolje moglo vidjeti u jučerašnjoj borbi protiv bivšeg Bellatorovog prvaka Christiana M'Pumbua. Nakon prvotnog ispitivanja snaga Rampage je krenuo ozbiljnije što je, pred kraj runde, rezultiralo jednim direktom, pa rušenjem te još nekoliko oduraca na podu i sudačkim prekidom. Rampage je na kraju još ljuto reagirao na polusvjesnog M'Pumbua, vjerojatno motiviran izjavom kongoanskog borca da namjerava umiroviti bivšeg prvaka.

A Bellatorova želja da imaju Rampagea protiv Muhammeda Lawala u finalu se ostvarila. King Mo nije odradio dobru borbu, više je to bilo taktiziranje, no uspio je anulirati agresiju Mikhaila Zayatsa te slaviti sudačkom odlukom, iako je bilo podosta kritiziranja odluke da su Lawalu pripale sve tri runde, a i publika je izrazila svoje nezadovoljstvo.

U četvrtfinalu turnira perolake kategorije bilo je nekoliko iznenađenje, prije svega ispadanje glavnog favorita te najvećeg potencijala. Diego Nunes, bivši WEC i UFC borac, koji je glasio za glavnog favorita turnira poražen je podijeljenom odlukom od Matta Bessettea, a najveći potencijal, 21-godišnji japansko-brazilski borac Goiti Yamauchi izdominiran je sve tri runde od strane Willa Martineza. Još su pobjede ostvarili Desmond Green, koji će u polufinalu napasti Martineza te Daniel Wiechel, koji će se susresti s Bessetteom.

Bellator 110:

Poluteška kategorija – polufinale
Quinton Jackson def. Christian M'Pumpu – TKO (R1, 4:34)
Muhammed Lawal def. Mikhail Zayats – jednoglasna sudačka odluka
Perolaka kategorija – četvrtfinale
Matt Bessette def. Diego Nunes – podijeljena sudačka odluka
Desmond Green def. Mike Richman – jednoglasna sudačka odluka
Will Martinez def. Goiti Yamauchi – jednoglasna sudačka odluka
Daniel Weichel def. Scott Cleve – SUB (R1, 3:46)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI