Ray Sefo tvrdi da Justin Gaethje nije slobodan borac: Ariel Helwani treba malo provjeriti svoje izvore

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 29.03.2017 20:37h Autor:

Justin Gaethje

MMA medijima danas se proširila vijest kako je Justin Gaethje slobodan borac te da može pregovarati s drugim promocijama, a prenio ju je Ariel Helwani. To nije najbolje sjelo WSOF predsjedniku Rayu Sefu, koji tvrdi da je njihov prvak lake kategorije i dalje član njihovog rostera.

Vjerojatno najbolji svjetski borac lake kategorije izvan UFC-a i po mnogima najatraktivniji borac svijeta, Justin Gaethje (17-0, 15 pobjeda prekidom), sigurno je ime koje bi svaka promocija voljela imati na svom rosteru, ali naravno da se fanovi nadaju njegovom skorašnjem potpisu za UFC, gdje bi se testirao protiv najboljih boraca svijeta. Takve je razveselila vijest koju je prenio Ariel Helwani, a prema njoj je Justin Gaethje stupio na slobodno borilačko tržište.

Ipak, predsjednik WSOF-a, Ray Sefo, je vrlo ljutito reagirao na to. Preko Twittera je poručio Helwaniju da provjeri svoje izvore te da je Justin Gaethje i dalje borac pod ugovorom s WSOF-om.

Zapravo, za ovo bi se moglo naći vrlo jednostavno objašnjenje. Prije WSOF-ovog novogodišnjeg eventa, na kojem se Gaethje trebao boriti protiv Ozzya Dugulubgova, pojavila se informacija kako je prvaku lake kategorije to posljednja borba na ugovoru. Ipak, ona se nije održala budući da je Gaethjeov protivnik otkazao borbu dan prije održavanja. Vjerojatno je onda došlo do različitog razumijevanja ugovora, ovisno o takvim slučajevima, posebno ako je Gaethjeu isplaćen honorar za nastup, kao što se najčešće radi u takvim slučajeva.

WSOF je inače u velikim problemima, nakon što su ih napustile dvije velike zvijezde, dva prvaka koji su bili u promociji od samog početka, David Branch i Marlon Moraes. Prije desetak dana odradili su svoj prvi event u ovoj godini, a unatoč sjajnim borbama, nismo se mogli oteti dojmu da je promocija u krizi. A nije dobro da takva promocija na svom rosteru drži borca koji je sigurno među najbolji na svijetu. Justin Gaethje upravo je takav borac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI