Putin izviždan dok je čestitao Fedoru, ruski mediji prebacili “krivnju” na WC-e (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 22.11.2011 11:05h Autor:

Fedor i Putin

Svjetska “main stream” javnost ovih se dana bavi mečem Fedora Emelianenka i Jeffa Monsona koji se proteklog vikenda održao u Moskvi.

No, BBC i New York Times (među ostalima) ne pišu o povratku nekoć najboljeg borca svijeta u pobjednički ritam nakon tri poraza u nizu, nego se bave negativnim reakcijama publike u trenucima kada je u ring ušao ruski premijer Vladimir Putin.

Ovaj ljubitelj borilačkih sportova i apsolutni vladar Rusije već više od desetljeća, dvoboj svog miljenika i američke MMA legende popratio je iz prvog reda dvorane. Kada je Fedor ishodio pobjedu, Putin je ušao u ring kako bi mu čestitao i rekao par prigodnih riječi. Sama njegova pojava očito je iziritirala Ruse u Olimpijskoj dvorani i Putin je doživio salve zvižduka i negodovanja “svojih podanika”.

Naravno, kontrolirani ruski mediji nisu mogli napisati istinu, pa su se u ruskim medijima u ponedjeljak mogle pročitati zaista neke bizarne verzije nemilog incidenta.

Prema nekima od njih, publika nije izviždala Putina nego ruskog pjevača koji se također našao u ringu u tom trenutku. S tom se “istinom” složio i direktor borilačke promocije koja je organizirala cijelu stvar – Evgeni Kogan. Drugi izvještaji tvrde da su gledatelji zviždali Jeffu Monsonu, a neki treći, ne bi vjerovali, pišu da je publika negodovala jer nije bilo dovoljno WC-a u Olimpijskoj dvorani.

Ruski politički komentator, Konstantnin von Eggert, je ipak napisao sljedeće:

“Ovako nešto se nikada prije nije dogodilo. Ovo je jasan simptom da se  rusko društvo zasitilo Putinove pojave.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI