“Psihopat” Bakočević i Nemanja Uverić najavljuju WFC Challengers 1!

Ostale vijesti 12.09.2011 14:24h Autor:

Bakočević i Uverić (Photo by Borilacki-klub.com)

Dvije mlade MMA nade koje će nastupiti na skorašnjoj priredbi slovenske borilačke promocije WFC, Vaso Bakočević i Nemanja Uverić, dali su intervju za portal borilački-klub.com

Uverić je kao mladić počeo trenirati karate, natjecao se u tom sportu, no kaže kako se u konačnici tamo nije pronašao.

“Prešao sam na kik boks koji me je potpuno ispunjavao i pronalazio sam se u njemu. Nakon određenog vremena i određenog broja mečeva imao sam želju da se još više usavršim i presao u kick boks klub „Čakuriki“ u Novom Sada. Putovao sam svaki dan vlakom iz Subotice za Novi Sad, odlazio sam od kuće u 9, a vraćao se oko 23 sata. U tom klubu sam dosta napredovao, ali to putovanje je dovelo do toga da nakon određenog vremena prestanem ići tamo. Prešao sam na boks kod vrlo cijenjenog i odličnog trenera Tomislava Antelja koji me je mnogo naučio. Uz njega i boks klub Spartak sam postigao mnogo pobjeda nad velikim boksačima i proputovao sam pola Europe. Pokazao svoju kvalitetu i pobjeđivao”, otkriva Uverić i otkiva kako se našao u reality showu “Put ka vatrenom ringu” u kojem je nedavno sudjelovao…

“Iskreno, za PKVR sam se prijavio onako bez veze. Nisam ni mislio da ću biti primljen, niti sam bio nešto zaluđen za MMA. Nakon saznanja da sam prošao na kastingu počeo sam aktivno trenirati MMA, naravno pored boksa, i zaljubio se. Nisam propuštao ni jedan trening. Imao sam nekada i po tri treninga dnevno.”

Na WFC Challengers priredbi ga čega Slovenac Primož Vrbinc…

“Dat ću sve od sebe da postanem vrhunski borac i naravno mislim da, ukoliko to želiš, MMA je vjerojatno tvoj životni put. Trudit ću se da postignem nešto veliko  i da u srpskoj MMA povijesti ostane moje ime. Mislim da se veličina čovjeka mjeri po onome što ostavi iza sebe.”

Baso Vakočević je Crnogorac 22-godišnji iz Risna, a jedan TV prijenos meča Nicka Diaza promijenio je njegov život.

“Još kao mlađi počeo sam trenirati karate, ali želio sam nešto više agresivnije i ako mogu reći opasnije, pravi izazov. Tada sam prvi put ugledao na televiziji MMA meč. Nick Diaz se borio i jednostavno sam se zaljubio u ono što je čovjek radio, a  ne u njega. Preselio sam se u Beograd i imam samo jedan cilj, početi trenirati MMA. Dolazim u CDS, upoznajem Jovana Manojlovića i tako je sve krenulo. Privuklo me je najviše to što MMA nije brutalan i krvoločan kao što ga prikazuju već nešto sasvim drugo”, objašnjava Bakočević.

Zašto mu je nadimak Psihopat?

“Taj nadimak sam dobio još u školskim danima iz razloga što sam svaki dan želio s nekim se tući. Dok su se ostali učenici brinuli kakvu će ocjenu dobiti iz nekog predmeta, ja sam brinuo o tome da budem najjači u školi i da me se svi boje. Jednog dana momcima iz razreda je dosta bilo mog maltretiranja i odlučili su da me nauče pameti. Sačekali su me ispred škole i na njihovo zaprepaštenje ja nisam pobjegao, već sam skinuo jaknu i krenuo sa svima da se tučem. Prebili su me naravno, nisam znao šta mi se dogodilo, ali od tada su me proglasili ludim i dodijelili mi nadimak koji i dan danas nosim u ringu.”

Ostatke intervjua s Uverićem i Bakočevićem pročitajte na ovom LINK-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI