Prvak Lumpinija želi u MMA

Ostale vijesti 13.03.2012 14:50h Autor:

Orono Wor Petchpun

Orono Wor Petchpun bio je prvak na Lumpiniju,  It’s Showtimeov, WMC i WPMF prvak. U karijeri je pobjeđivao Buakawa, Saenchaija Sor Kingstara, Yodsaenklaija Fairtexa i Damiena Alamosa, no nije se borio od 2010.

Orono je sada u Evolve MMA timu u Singapuru skupa s nekoliko tajlandskih trenera među kojima su Anuwat Kaewsamrit i Yodsanan Sityodtong, a između ostalih trenira Shinyu Aokija.

Oronu su 33 godine i odradio je 150 Muay Thai mečeva, što nije toliko puno za tajlandske borce. Vjeruje da ima još što za ponuditi u kategoriji do 66 kilograma:

“Puno sam gledao MMA i shvaćam da nije isto kao Muay Thai, ali neke stvari su iste. Mislim da mogu biti iznimno opasan s laktovima jer puno boraca u slobodnoj borbi uopće ne koristi laktove, ali moram biti oprezan jer u tajlandskom boksu nema stvari poput rušenja”.

Orono je bio u kutu svojih kolega na drugoj ONE FC priredbi, a Yodsanan je imao uspješan MMA debi na ONE FC 1 u Singapuru pred sedam tisuća gledatelja.

Toliki broj navijača probudio je želju u Oronu.

“Prije nego što sam došao u Singapur prošle godine nisam znao puno o slobodnoj borbi. Ali otkad radim s borcima Evolvea pomislio sam da i ja mogu postati MMA borac. Puno puta sam se borio na Lumpiniju i Rajadamnernu i tamo može biti stvarno glasno, ali navijači se uglavnom vole kladiti. Na MMA priredbama navijači dolaze bodriti svoje favorite i želim da jednog dana navijaju za mene.”

Orono je već počeo trenirati BJJ i hrvanje s trenerima poput američkog olimpijca Heatha Simsa, dugogodišnjeg trening partnera Dana Hendersona.

“Ne znam, možda postoji netko u MMA s boljim Muay Thaijem od mene, ali sumnjam. Borio sam se više od sto puta s borcima poput Saenchaija, Buakawa, Yodsenklaija, Singdama i Nong O-a. Mislim da nijedan MMA borac nije dovoljno dobar da bi se s njima borio po pravilima tajlandskog boksa, ali su opasniji u drugim stvarima poput BJJ-a i hrvanja. Da se radi o Muay Thaiju mogao bih pobijediti svakog MMA borca moje veličine, ali MMA nije Muay Thai.”

Orono se borio u Nizozemskoj, Italiji, Švedskoj i Japanu, ali najdraža uspomena mu je osvajanje naslova na Lumpiniju u kategoriji do 59 kilograma, koja je tradicionalno jedna od najjačih na Tajlandu.

“Svaki put kad sam osvojio naslov bio sam vrlo sretan, ali je osvajanje titule na Lumpiniju bilo posebno za moj život i život moje obitelji jer sam znao da ću nakon toga zarađivati više od mečeva”.

Bez oklijevanja je otkrio svog najtežeg protivnika.

“Borio sam se s mnogim jakim borcima, ali najjači je Saenchai Sor Kingstar. Uspio sam ga pobijediti, ali to mi je bila najteža pobjeda u karijeri i iznimno ga poštujem.

Orono želi što prije nastupiti u slobodnoj borbi i zanima ga nastup za DARE Championship koji svakog drugog mjeseca organizira priredbe u Bangkoku:

“Ja sam spreman već danas, ali to ovisi o mojim trenerima i Chatriju Sityodtongu (vlasniku Evolve MMA-a). Oni će mi reći kada budem spreman, jer znam da je slobodna borba opasna i da možete izgubiti zbog najmanje pogreške. Da se mene pita borio bih se danas. Volio bih nastupiti u Bangkoku pred svojom obitelji, prijateljima, navijačima i trenerima. S ponosom bih svima u domovini pokazao svoje MMA vještine.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI