Prvak Bellatora i RIZIN-a tvrdi: “Bolji sam od Cejuda, želim taj meč!”

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 21.06.2019 11:20h Autor:

Ilustracija

Japanskoj MMA zvijezdi Kyojiu Horiguchiju nisu dovoljne dvije titule koje ima u svom vlasništvu – one prvaka RIZIN-a i naravno Bellatorovu koju je zgrabio prije nekoliko dana na priredbi u New Yorku. Japanac je u nedavnom intervjuu prozvao UFC-ovog dvostrukog prvaka nižih kategorija Henrya Cejuda.

Pobjedom protiv Darriona Caldwella Horiguchi je odradio sjajan posao. Postao je šampion u bantam kategoriji dvije ugledne promocije, ali si je i zabetonirao poziciju za neke buduće mečeve. Jedan od takvih je u njegovoj staroj promociji gdje se već jednom borio za naslov, ali je ostao kratak protiv Demetriousa Johnsona. Sada smatra da je dovoljno napredovao da bi se mogao okititi i UFC-ovim zlatom.

U razgovoru s poznatim MMA novinarom Arielom Helwanijem, Horiguchi je izrazio želju da se okuša protiv dvostrukog UFC-ovog šampiona Henrya Cejuda.

“Ja sam bolji borac od njega. Želim se boriti protiv Henrya Cejuda. Hajdemo o odraditi. Da, želim taj meč! Mislim da bi bolje bilo meč odraditi u bantam kategoriji”, odlučan je Japanac.

Druga je opcija da se “potuku” u muhi, no Horiguchiju očito ide bolje u kategoriji do 61 kilograma. Smatra da je od poraza protiv Johnsona 2015. godine znatno napredovao i da je danas potpuno drugi borac koji može i na tron UFC-a.

“Od tog poraza, od tog meča, ja sam potpuno promijenio svoju radnu okolinu. Sve sam prebacio u American Top Team. Mnogo smo radili na mom parteru. Iskreno vjerujem da sam puno bolji i puno kompletniji borac nego tada. Sada sam dobro potkovan na svim poljima MMA sporta”, dodao je Horiguchi.

No, za eventualni “matchup” protiv UFC-ovog prvaka će ipak morati malo pričekati. Naime, Cejudo se podvrgnuo operaciju ramena, tako da će najvjerojatnije propustiti čitav ostatak 2019. godine.

Cejudo je na 15-2 u profesionalnoj karijeri, dok je Horiguchi na impresivnih 28-2. Osim od Johnsona, izgubio je davnih dana od sunarodnjaka Uede. Mnogi će se složiti da su njih dvojica trenutačno dva najbolja borca svijeta u nižim kategorijama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI