Problemi u raju: Prvo nezadovoljstvo u Bellatoru zbog meča Bader vs. Mo

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 29.06.2017 10:46h Autor:

Linton Vassell

Čini se da su krenuli “problemi u raju”. Pod raj mislimo na Bellator – promociju koja je posljednjih godina postala sretno utočište svih onih nezadovoljnika iz Octagona. Kako je koji UFC borac bježao u promociju Scotta Cokera, tako su mu iz usta curili potoci bombona o tome koliko je Bellator pošteniji, bolji, korektniji od njihovog dosadašnjeg poslodavca.

No, čim se situacija malo zahuktala među konkurentima u pojedinim divizijama, čim se konkurencija zaoštrila, a pojedine kategorije su postale napučenije nego do sada, evo “problema i u raju”. Prvi Bellatorov borac koji se odlučio javno požaliti oko svog statusa je Linton Vassell. “Top contender” poluteške kategorije ima velikih problema s prihvaćanjem odluke da će novopečeni prvak Ryan Bader pojas braniti protiv Muhammeda Lawala. Vassell, očekivano, tvrdi da bi njemu trebala ići ta prilika, a da je Bellator nekonzistentan.

“Nisu konzistentni. Čini mi se da uopće nije bitno što napravite, neovisno o tome pobjeđujete li, nećete dobiti priliku za naslov. Nisam veliko ime, ali pobjeđujem. Prebijam sve koje stave pred mene. Zaustavljam bivše svjetske prvake. Završavam one koji do sada nisu nikada bili završavani. Na papiru, bilo bi logično da sam ja izbor”, poručio je nezadovoljni i bijesni Vassell koji u Belltoru ima 7-2 uz tri posljednja slavlja zaredom.

“Osjećam da ne dobivam dovoljno poštovanja. Osjećam se kao da nisam napravio dovoljno. Pobijediti bivše svjetske prvake očito nije dosta. Ako si veće ime, dobit ćeš priliku neovisno o tome pobjeđuješ li ili gubiš. Ne pokušavam potcijeniti Moa, ali u posljednje vrijeme ima osrednje rezultate. Kada su Scotta pitali o sljedećem izazivaču, on je samo rekao ‘Mo’ i nije uopće spomenuo moje ime, dodao je Britanac.

“Ljut sam. Trebam mečeve, trebam novac. Ne mogu sjediti sa strane dok drugi dobivaju prilike i zarađuju. Želim se boriti i moram se boriti. Zato tako žestoko ganjam ovu priliku za naslov. Zaradio sam je. Ja sam katastrofalan izbor za Badera. Mislim da se ne bi mogao snaći s onime što ja nudim. Ja nisam običan grappler. Ja sam i udarač. Ono što ja činim u meču je efektivno, a ljudi to ne mogu zaustaviti”, zaključuje očito iznimno nezadovoljni borac kojeg se sjećamo i iz meča protiv našeg Zelga Galešića.

Mediji očekuju odgovor od Scotta Cokera i Bellatora na prvu javnu prozivku od kada je preuzeo promociju. Gotovo identični razlozi su natjerali velik broj UFC boraca da napuste promociju i prebjegnu Scottu Cokeru. No, i ovaj primjer pokazuje da je Bellator “humaniji” od UFC-a samo zato što je trenutačno manji i slabiji. Nažalost…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI