Preminuo Kru Yodtong Senanan – Odlazak "Djeda tajlandskog boksa"

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 09.02.2013 21:34h Autor:

Kru Yodtong Senanan

Kru Yodtong Senanan (rođen kao Erawan Siriwalak), velemajstor tajlandskog boksa, preminuo je sinoć na Tajlandu u 76. godini života. Senanan je prije 50 godina osnovao legendarni klub Sityodtong iz kojeg je do danas izašao rekordan broj prvaka u tajlandskom boksu – čak 57!

Među njima su poznati Muay Thai svjetski prvaci  Samart Payakaroon, Kongtoranee Payakaroon, Nuengpichit Sityodtong, Detpitak Sityodtong, Chartchai Sityodtong, Yoddecha Sityodtong, Daotong Sityodtong i mnogi drugi. Osim domaćih boraca, u Sityodtong Muay Thai Camp u Pattayi svoje su borilačke vještine brusili i drugi vrhunski Muay Thai, K-1 i UFC borci iz čitavoga svijeta među kojima su bili  Rob Kaman, Ramon Dekkers, Ernesto Hoost, Peter Aerts, Musashi, Kenny Florian i Antonio Braga Neto.

Kru Yodtong Senanan je jedini učitelj Muay Thaia s Tajlanda koji je odlikovan Nagradom za životno djelo" koje dodjeljuje tajlandska kraljevska obitelj. Nagrada mu je dodijeljena za zasluge u promicanju i razvijanju Muay Thaija, tajlandskog nacionalnog sporta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI