Preminuo borac koji je prošlog vikenda nastupio s Lukom Jelčićem u Dublinu

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 12.04.2016 14:48h Autor:

Joao Carvalho

Tragična vijest stiže nam iz Dublina. Joao Carvalho, borac koji je prošlog vikenda nastupio na Total Extreme Fighting priredbi u irskoj prijestolnici, preminuo je u ponedjeljak navečer od ozljeda zadobivenih tokom borbe.

Iste večeri kada se Luka Jelčić okrunio naslovom TEF organizacije, njegov i McGregorov kolega iz Straight Blast Gyma, Charlie Ward zaustavio je Carvalha tehničkim nokautom, nakon čega je portugalski velteraš prevezen u bolnicu u kritičnom stanju. Vijest je prvu prenio Carvalhov Nobrega tim putem Facebooka.

“Tim Nobrega ovim putem potvrđuje da je sinoću u 21:35 sati Joao Carvalho preminuo u Beamont bolnici u Dublinu. S velikom žalošću pišemo da se njegova smrt dogodila nakon 48 sati provedenih u kritičnom stanju. Tijekom TEF eventa održanog u subotu u dublinskom National Boxing Stadiumu, gdje su svi sigurnosnni uvjeti bili zadovoljeni, i nakon meča gdje su zadovoljene sve procedure i običaji, sportaš John “Shaggy Dog” Carvalho osjećao se loše 20-ak minuta nakon borbe. Medicinska pomoć mu je pružena odmah još na mjestu događanja i brzo je prevezen u Beamount bolnicu gdje se podlegao operaciji mozga nakon čega je 48 sati proveo u kritičnom stanju, da bi naposlijetku preminuo u ponedjeljak u 21:35 sata.  Unatoč medicinskoj pomoći organizatora i bolnice, kojima zahvaljujemo na svoj podršci u ovim teškim vremenima, i iako su rizici ovog sporta poznati, smrt Joaa Carvalha je prema mom profesionalnom mišljenju jedna velika nesreća koja nas sve ostavlja jako ožalošćenim…”, piše vođa tima, Vitor Nobrega.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI