Predstavljamo vam Gordona Ryana, najvećeg svjetskog BJJ potencijala (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 04.09.2016 11:45h Autor:

Gordon Ryan

Ukoliko ste aktivni prakticionar brazilske jiu-jitse vjerojatno ste upoznati s imenom Gordon Ryan. No, ukoliko još niste, svakako bi ste trebali saznati nešto više o ovom 21-godišnjem fantastičnom parterašu.

Riječ je o momku koji je svoj crni pojas zaradio kod jednako fantastičnog Garya Tonona, a u svibnju je zapravo sve oduševio osvajanjem šestog izdanja EBI, odnosno Eddie Bravo Invitational turnira u BJJ-u. Tamo je trijumfirao u apsolutnoj kategoriji, na turniru gdje je između ostalog nastupa i njegov učitelj Gary Tonon, pobjednik petog EBI turnira.

Prije dva tjedna Ryan je sudjelovao u fantastičnom meču protiv još jedne svjetske BJJ zvijezde, Keenana Corneliusa. Njih dvojica su ‘grapplali’ gotovo punih 90 minuta, prije nego je Keenan tapkao, a taj meč već sad mnogi proglašavaju najboljom BJJ borbom posljednjih godina.

Njegov skor u profesionalnim jiu-jitsu borbama iznosi 15-0, a sve ih je ostvario u 2016. godini te mu je idući cilj nastup i osvajanje odličja na zapravo najjačem BJJ natjecanju, ADCC-u. MMA ambicije za sada nema, no još uvijek je vrlo mlad i sigurno će jednog trenutka u karijeri doći na ideju da pokuša nešto više. Ove godine je zapravo tek krenuo u prave izazove.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI