Predstavljamo: Marko Lukačić, još jedna velika hvatska MMA nada!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 30.06.2011 14:39h Autor:

Marko Lukačić (Photo by Marko Petrak)

U razgovoru za Fight Site, Lukačić je otkrio dojmove iz Slovačke, a rekao nam je da niti u snu nije očekivao samoubojstvo organizatora priredbe.

Dok ne studira na Zdravstvenom veleučilišu “radnu terapiju”, Marko Lukačić (3:0:0) je ultimate fighter – i to vrlo perspektivni. Ovaj mladi momak iz Biograda na privremenom radu u Zagrebu, je u subotu oduševio sjajnom predstavom u Slovačkoj. U dvoboju protiv favoriziranog domaćeg borca Michalla Tesseka, Lukačić je slavio prisiljavanjem na predaju u drugoj rundi. Ne samo da je Slovaku prodao “americanu nogom”, nego je njegova borba proglašena i mečem večeri.

“U početku mi je plan bio preseliti meč na parter jer sam znao da sam tamo bolji od svog protivnika. Uspio sam ga srušiti, ali je domaći sudac radio pritisak i dignuo nas je na noge već nakon par sekundi uz izliku da sam bio neaktivan. Kasnije sam se dobro snašao u klinču pa sam i u stojci preuzeo inicijativu. Zadovoljan sam kako sam odradio dvoboj”, objašnjava Lukačić za Fight Site.

Izgledalo je kao da si u jednom trenutku uzdrman?

“I bio sam. Primio sam nekoliko težih udaraca i malo me uzdrmao. Uspio sam se primiriti i oporaviti. Oni koji je prate MMA, možda ne bi to niti svatili, no zaista sam bio uzdrman.”

Kasnije si ti njega imao “na konopcima” gotovo pola runde? Ponestalo je snage?

“Istina. Imao sam osjećaj da mi trebaju još samo dva ili tri udarca da bih ga nokautirao. I tako nekoliko puta. Jednostavno sam se od želje ispuhao. Pametnije bi bilo da sam stao, uhvatio malo snage i onda opalio dva ili tri poštena udarca. Nije problem bio u fizičkoj spremi jer sam bio dobro pripremljen. No, kada uđete u kavez, pojede vas sav taj ambijent. Znam za budućnost da neke stvari moram odraditi malo drugačije.”

Večer je završila tragično nakon što se organizator pripredbe ubio. Da li se po njemu moglo primijetiti da smijera tako nešto?

“Apsolutno ne. Radi se o jednom visokom, snažnom čovjeku koji je pripadnik slovačke policije. Razgovarali smo s njim prije borbe i izgledao je dobro. Na večeri za borce je bio nasmijan i srdačan. Sve je bilo u najboljem redu, a on se doimao sretan. Tko zna koja je pozadina priče.”

Navodno nije zatvorio financijsku konstrukciju. Je li isplatio borce?

“Ne. Nismo dobili niti lipe. Nakon meča se okupilo 20 boraca i tražili smo svoj novac. Organizatora nije bilo, a došla je vijest da je njegov partner na policiji i da rješava neke stvari. Nešto kasnije smo doznali da se ovaj ubio. Vratili smo se u Hrvatsku bez lipe u džepu. Dapače, nakon ove borbe sam u minusu zbog troškova priprema i prijevoza.”

Ima li šanse da se nešto od tih novaca jednom naplati?

“Navodno će ga neki ljudi tužiti pa postoji šansa da se od njegove imovine naplate dugovi nastali od turnira. Malo je čudno da takav turnir nije bio profitabilan. Bilo je sponzora, mečeve je prenosila televizija, a prodalo se i pet tisuća karata. Mislim da su neke druge stvari tu u pitanju. Slovačke novine pišu da je bio umješan u neko ubojstvo policajca otprije. Tko zna…”

Koliko ozbiljno shvaćaš svoju MMA karijeru koja je još na početku?

“Za sada sve shvaćam dosta ozbiljno, no vidjet ćemo kako će se stvar razvijati. Idem jedan po jedan meč. Uvijek se može dogoditi neka ozljeda ili neki neplanirani scenarij. Paralelno sturiram i imam neku sigurnost.”

Odnedavno treniraš u Croatian Top Teamu u Zagrebu?

“Tamo sam zadnja tri mjeseca kako sam konstantno u Zagrebu zbog fakulteta. Inače sam iz Biograda, a počeo sam se baviti grapplingom u Zadru. Taj sport sam trenirao još od 13. godine života. Zatim sam boksao, pa se prebacio u Ultimate Fight. Najviše toga sam naučio u MMA klubu Bandog.”

Stojka ili parter?

“Još uvijek sam bolji u parteru jer je to moj osnovni sport, no u zadnje vrijeme dosta radim i na stand up-u. Zaljubio sam se u boks koji sam do sada trenirao u klubu Kralj Tomislav. Kada sve zbrojim, MMA volim više od grapplinga, no sve ima svojih čari.”

Uzori?

“Wanderlei Silva jer se radi o najatraktivnijem borcu ikada. Čovjek je agresivan i beskompromisan. Uvijek zanimljiv za gledati. U subotu se bori protiv Chrisa Lebena i vjerujem u njegovu pobjedu. Favorit je u tom dvoboju.”

Znaš li da meč možeš pratiti uživo na MAXtv-u kanalu 24 pošto je Fight Channel omogućio da se UFC mečevi prenose i u Hrvatskoj?

“Čuo sam o tome. To je odlična stvar za borilačke sportove. Bap nam je to falilo. Sjećam se kada se Pride i kasnije UFC prenosio na Novoj TV. Sada se s ovom pauzom stvar pomalo ispuhala. Nadam se da će se stvari vratiti gdje im je mjesto.”

Planovi za budućnost?

“Imam potvrđenu borbu za 3. rujna u Biogradu na jednoj lokalnoj priredbi. Još uvijek ne znam tko mi je protivnika, no spremam se za taj meč. Nakon toga ćemo vidjeti…”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI