Predstavljamo Ivicu “The Terror” Truščeka: Uzet ću bonus večeri!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 09.06.2011 13:19h Autor:

Ivica Trušček

“I dalje radim od 7 do 15 sati, a MMA mi je samo hobi. Od ovog sporta se ne može živjeti, ali ja uživam u borbi.”

Samo nas tri dana dijeli do odličnog eventa WFC 14 u Ljubljani na kojem ćemo gledati i nastup hrvatskog borca Ivice “The Terror” Truščeka. Trušček će se boriti protiv manje poznatog Amira Visalimova, a već smo pročitali izjavu našeg borca od prije nekoliko dana u kojoj kaže da će “sam sebe lupiti u stražnjicu” ukoliko izgubi od neiskusnog protivnika.

“Dao sam takav malo agresivniji intervju i zaista sam to rekao. Može se naravno dogoditi da izgubim od Visalimova iako sam puno iskusniji borac od njega i tu vidim svoju veliku prednost. Ja ću dati sve od sebe da se to ne dogodi i da se ne moram sam lupati u stražnjicu”, rekao je u smiješak za Fight Site Trušček.

Kako su protekle pripreme?

“Dobro sam spreman, a od kada treniram u Croatian Top Teamu, to je jedna sasvim druga dimenzija. Spariram s Igorom Pokrajcem koji je uz Filipovića i Reljića najbolji borac u Hrvatskoj. Radim parter s Lukom Jelčićem, a tu su ostali jako dobri dečki. Kada treniraš s boljima konstantno napreduješ i to je puno bolja situacija nego da si tu kvalitetniji ili jednak kao i drugi.”

Tko će ti biti u kutu?

“Luka Jelčić, glavni trener Goran Babić i Dražen Forgač.”

Najavio si i juriš od prve sekunde?

“Nemam što kalkulirati. Od tri nastupa na WFC-u, dva puta je moja borba bila borba večeri. Sada se prvi put dijeli i bonus za to od 500 eura što mi je dodatni motiv. Srušit ću ga i dovršiti GNP-om.”

Koliko znaš o Visalimovu?

“Radi se o hrvaču kojem je i otac bio hrvački trener. Uspoređujući ga s ostalim protivnicima do sada, on je vjerojatno najbolji u tom segmentu. No, također vjerujem da je najlošiji s leđa. Bit će ga možda teško srušiti, ali kada ga jednom srušim vjerujem da će ga biti lakše završiti. Iako je neiskusan Amir je kvalitetan borac.”

Gdje za tebe leže moguće zamke i opasnosti?

“Osim dobrog hrvanja, moram se paziti i njegovog lijevog krošea i čvrstog low kicka desnom nogom. S obzirom na moj malo otvoreniji guard, to bi mogao probati iskoristiti. No, neka proba. Tako je bilo i u BiH protiv onog Brazilca…tri puta je pogodio low kick, a onda sam ga kontrom uništio.”

Da li ti se zaista smiješi borba za titulu u slučaju pobjede protiv Visalimova?

“Tako mi je obećao gospodin Mahić. Ako pobijedim, da ću se boriti za naslov u velter kategoriji. Borio sam se zaista svugdje, ali je WFC najbolje organizirana promocija i zato bi mi pojas mnogo značio. To je nekakav zalog i za bolju budućnost.”

Govoriš o budućnosti…da li planiraš postati full time borac? Za sada ti je ovo i dalje hobi…

“Od ovoga se ne može živjeti i ja svaki dan radim od 7 do 15 sati, a nekada i više. Uživam u borbama i ovo mi je za sada dodatni izvor prihoda. Treba mi svaka kuna, no ne vjerujem da mogu postići nešto veliko u ovom sportu. WFC, KSW i ostale slične promocije su moj domet.”

Hoće li se općenito promijeniti situacija kada je u pitanje slobodna borba?

“Ne vjerujem da će se to dogoditi tako brzo. U Americi ima bezbroj odličnih hrvača koji imaju sjajne stand up trenere. Mi im ovako ne možemo nikako parirati. Pogledajte Reljića…radi se o vrhu hrvatske MMA scene koji je u UFC-u poražen od tri borca koji i ne kotiraju pretjerano dobro. Trebalo bi se nešto drastično promijeniti da bi hrvatski borci ozbiljno konkurirali na najvećim priredbama.”

U Ljubljanu putuješ u subotu. Ima li kakvih problema s kilama ili ozljedama?

“Nema. U subotu je vaganje, a ja ću trebati skinuti 3 kile što i nije previše teško. Nemam ozljeda, ali sam proteklih par dana nešto bolestan. Nadam se da će to proći do subote.”

MMA:

Lubomir Gedjev vs. Arbi Agujev

Bor Bratovz vs. Aldric Cassata

Svetoslav Savov vs. Markus Di Gallo

Bojan Kosednar vs. Vincent Del Guerra

Ivica Truscek vs. Amir Visalimov

K-1:

Miran Fabjan vs. Shkrodan Veseli

Rok Strucl vs. Tomica Paladin

Denis ‘Chorchyp’ Porcic vs. Mike Azab

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI