Predstavljamo: Čečenska zvijer – Mamed Khalidov (VIDEO)

Ostale vijesti 28.05.2011 08:47h Autor:

Mamed Khalidov

Najtraženiji europski borac pregovara s UFC-om, ali ga želi i Bellator. On je i dalje sretan u Poljskoj.

Mnogi će vam reći kako je Mamed Khalidov trenutačno najbolji europski MMA borac (ako izuzmemo Alistaira Overeema), a poznato je i to kako ga UFC već neko vrijeme pokušava bezuspješno dovesti u svoje jato. Ovaj Poljak čečenskog porijekla trenutačno nastupa u poljskoj organizaciji KSW gdje je plaćen poput suhog zlata i Khalidov mudro odbija Danu Whitea i njegove dolare. Svjestan je kako mu cijena može ići samo gore, posebno nakon vrhunskih rezultata koje postiže u posljednje vrijeme.

Zanimljivo, Khalidov je karijeru započeo s dva poraza. Bilo je to sad već davne 2004. kada je Poljak imao 24 godine. No, to ga nije obeshrabrilo. Nastavio je trenirati i napredovati pa je uskoro zaredao 14 pobjeda u nizu. Među njima je bio i naš hrvatski borac, a danas UFC-ovac Igor Pokrajac. Pitali smo našeg borca da se prisjeti borbe u kojoj je izgubio polugom na koljeno (kneebar).

“Khalidov je dobar borac koji najviše može pokazati na parteru. Tu je najkvalitetniji. Sjećam se dobro naše borbe. Izbjegavao je borbu, bježao, a kada me primio u kneebar, nije htio pustiti iako sam tapkao. Zbog toga su mi popucali ligamenti koljena. Osim što je kvalitetan, također je i dosta prljav”, objasnio je Pokrajac.

Upitali smo Igora ima li za Khalidova mjesta u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji?

“Teško je reći. On je sigurno njima zanimljiv zbog poljskog tržišta, no također se radi o borcu koji je odlično plaćen u KSW-u. Khalidov izbjegava borbu u stojci, a smatram da u parteru ima mnogo boljih boraca u srednjoj kategoriji UFC-a. Tako da bi mu bilo jako teško”, zaključuje Pokrajac.

Današnji score Mameda Khalidova se zaustavio na 23 pobjede i četiri poraza. U posljednja dva dvoboja je slavio protiv uglednih protivnika koji trenutačno i nisu baš na svom vrhu. Najprije je armbarom svladao Jamesa Irvina koji je zbog dopinga dobio zabranu nastupanja u Americi, a prije nekoliko dana je ugušio i Matta Lindlanda. Navodno je nedavno pregovarao i s američkim Bellatorom, no pregovori su zapeli zbog vjerskog problema. Khalidov kao musliman za vrijeme ramadana strogo posti, a ove godine blagdan pada u kolovozu, točno prije početka Grand prixa srednje kategorije u kojem je trebao nastupiti. Dogovor je propao pa tako Khalidova nećemo gledati u društvu našeg Zelga Galešića. No, neovisno o tome, možete biti sigurni da ćemo od ovog Poljaka mnogo toga vidjeti u budućnosti…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI