Povratak Ivane Habazin: Moram još jednom pokušati postati apsolutna svjetska prvakinja

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 29.10.2016 15:53h Autor:

Ivana Habazin

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin odlučila se na još jedan povratak, odnosno kreće u treći pokušaj postati apsolutna boksačka prvakinja svijeta.

Ivana se povukla u travnju, kad je poražena od Mikaele Lauren, no nakon ljetnog odmora i uzetog vremena da promisli što želi sa svojim životom i sportskom karijerom, odlučila je kako još uvijek neće odustati. Iako se to pretpostavljalo već posljednjih nekoliko tjedana, Ivana je službeno nastavak karijere objavila razgovorom za Net.hr.

“Još jednom ću pokušati postati apsolutna svjetska prvakinja. To je moj životni cilj, moja glavna inspiracija, to je ono što želim i o čemu sanjam. Nema druge. Zato sam se i vratila boksu nakon šest mjeseci pauze”, rekla je Ivana, a onda joj je postavljeno pitanje o tome kako se dobio dojam da je nakon svakog poraza najavljivala umirovljenje:

“Pa u principu svaki puta kad doživim taj neki veći poraz u karijeri, to i mislim. Jedna te ista stvar se ponavljala. Mislim da sam bila dosta nezrela što se tiče nekih stvari. I tek nedavno shvatila sam tko sam, što sam i od kuda dolazim. I mislim da su mi neka htijenja, ostvarenja bila veća nego što sam ja u biti bila zrela. Jer su me neke stvari, tipa, kao što je logistika, nemogućnost adekvatnih priprema i mečeva, jako frustrirale. Upravo zbog tih i takvih stvari nisam niti bila u mogućnosti objediniti svjetske titule.”

Dodalo je kako u meču protiv Lauren nije bila u potpunosti mentalno spremna, no da je sada potpuno fokusirana na svaki trening te da uspjehom želi nagraditi svog trenera Vladu Božića, koji je s njom kroz cijelu karijeru. Datum idućeg meča još nije poznat, no motivacija je tu:

“Samo želim razoriti svoje protivnice. Osjećam se sjajno, nikad bolje u toj početnoj fazi. A ima još prostora za napredak. Trebala bih imati nekoliko mečeva, pa će mi se onda pružiti šansa za titulu. Vjerojatno. Ne mora to biti baš tako. Ja moram biti tempirana i u ritmu jer čekam svoju šansu. Strpljivo, Spremna. Nabrijana!”

Sretno, Ivana!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI