Potez za svaku pohvalu: Otkrijte zašto se UFC-ov i Prideov veteran odrekao crnog BJJ pojasa

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 06.07.2016 12:51h Autor:

Enson Inoue (Facebook)

Fanovi koji već duži niz godina prate zbivanja u svijetu slobodne borbe vjerojatno su upoznati s likom i djelom Ensona Inouea. Bivši Shooto prvak u teškoj kategoriji proveo je dio karijere nastupajući za legendarni Pride i UFC, a ovih je dana u medije ponovno dospio zbog poteza kojim se degradirao na ljubičasti BJJ pojas.

Iza 49-godišnjeg umirovljenog borca, koji je nastupao protiv imena kao što su Frank Shamrock, Randy Couture, Antonio Rodrigo Nogueira i Igor Vovchanchyn, je 18 godina posjedovanja crnog pojasa, a jedan nedavni posjet dvorani ga je natjerao da se istog odrekne i spusti na onaj dva ranga niže.

Zašto se odlučio na ovakav potez, možete pročitati u njegovoj Facebook objavi koju vam u cijelosti prenosimo u nastavku članka.

“Znam kako će ovo putovanje biti dugačko i teško te želim da ono bude stvarno. Ovo nije sranje, a nije niti šala, ja ću se spustiti na ljubičasti pojas.

Prije 18 godina sam postao vlasnikom crnog pojasa, a kao što znamo, BJJ se konstantno razvija. Prije 10 godina sam se isključio iz tih krugova, a taj je sport toliko napredovao u odnosu na mene.

Danas sam ponovno prisustvovao uvodnom satu za početnike i svi potezi su mi bili novi. Također, moje se tijelo toliko ukočilo da nisam mogao izvoditi fluidne pokrete.

Bio sam crni pojas u dobu kada sam promoviran u njega, ali kada uzmemo u obzir u što se pretvorio BJJ, onda mogu iskreno reći kako NISAM crni pojas. Naravno da je fora biti crni pojas, ali za mene pravi crni pojas treba biti u tehničkom i u duhovnom smislu, a ja se duhovno osjećam samouvjereno, dok za onaj tehnički dio ne mogu reći istu stvar.

Posjedovanje crnog pojasa nije stvar statusa, nego poštovanja prema vještini kao što je BJJ. Za mene bi u ovim trenucima stavljanje crnog pojasa bio izraz nepoštovanja prema sportu”, poručio je Inoue.

Iza ovog američkog-japanskog borca je 20 MMA nastupa tijekom kojih je ostvario 12 pobjeda. Njegov najpoznatiji trijumf datira iz 1998. godine kada je porazio Randyja Couturea, a poznat je i po tome da je Franku Shamrocku priuštio jednu od najtežih borbi u zlatnom razdoblju njegove karijere.

Enson Inoue

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI