Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Pokrajac je sila u najjačoj UFC-ovoj diviziji! | Fight Site

Pokrajac je sila u najjačoj UFC-ovoj diviziji!

Ostale vijesti 16.05.2012 13:26h Autor:

Pokrajac vs. Maldonado

Marko Petrak komentira sjajnu pobjedu Igora Pokrajca u meču protiv brazilskog udarača Fabija Maldonada.

Pokrajac nakon noćašnjeg obračuna u Fairfaxu s Fabijom Maldonadom više nije “bivši Cro Copov sparing partner”; Igor je trećom pobjedom u nizu u najjačem svjetskom oktogonu postao sila u poluteškoj kategoriji i borac kojeg će apsolutno svi gledati s velikim respektom.

Iako je još jednom ostao kratak za toliko željeni bonus, za utjehu mu može poslužiti i to što je bookmakerima i ostalim “stručnjacima”, koji su prognozirali Maldonadovu pobjedu, a njega proglašavali underdogom, začepio usta. Nadamo se na duži period.

Dojma smo da je odradio taktički tek malo bolji posao, kako je slavlje moglo biti i uvjerljivije, no nakon ovakvog rata teško je pobjedi gledati u zube.

Što smo znali i prije:

– da Igor ima granitnu bradu koja se može mjeriti s onima Frankieja Edgara, Diega Sancheza ili Royja Nelsona. Protiv Maldonada je to itekako potvrdio. Malo koji borac bi uspio primiti sve one udarce kao što je to učinio The Duke.

– da značajno napreduje iz meča u meč. U ovom dvoboju se pokazalo da napredak nije samo tehnički i fizički, nego i mentalni. Igor je pucao od samopouzdanja i pozitivne energije, a nije odustajao do samog kraja. Bila je ovo njegova prva pobjeda odlukom u UFC-u.

– da ima srce lava i da se bez ikakvih kompleksa želi potući sa svakim. Dokazao je to u proteklih šest nastupa u UFC-u, a to je demonstrirao i protiv Maldonada. Ipak, za korak više i pobjede protiv top boraca će mu biti potrebno dosta taktičnosti i strategije. Srce i šake jednostavno nisu dovoljne. Da je protiv Brazila odradio bolje u taktičkom smislu, pobjeda bi vjerojatno bila puno uvjerljivija.

Što smo doznali u meču protiv Maldonada: 

– osim što posjeduje brze i eksplozivne ruke, Igor ima i sjajan arsenal Muay Thai tehnika koje uključuju koljena u klinču i laktove. Ti su potezi možda i presudili meč u očima sudaca. To je sigurno nešto što bi i u budućim nastupima trebao koristiti što češće.

– da može boksati sa svakim u UFC-u. Maldonado je sam vrh poluteške kategorije kada govorimo o tehnici boksa. Pokrajac se s njim bez ikakvih problema nosio na distanci, no Brazilac mu je mnogo problema zadavao u klinču kombiniravši dobro udarce u glavu i tijelo. Segment na kojem Pokrajac definitivno mora poraditi. Dojam je da je Igor u nekim trenucima bio previše statičan i da je Maldonadu poslužio kao boksačka vreća. Borci s jačim udarcima će to sigurno i kapitalizirati.

– da mora još poraditi na nekim tehnikama borbe u parteru. Iako je solidno kontrolirao Maldonada iz polugard pozicije, dojam je kao da je bilo još prostora za napraviti više štete, a možda i “zakapariti” pobjedu već u tim trenucima. Ista situacija je bila i u full mountu, ali i kada je brzopleto pokušao otići na leđa i ugušiti svog protivnika. To je greška koju je učinio i protiv Te Hune na samom startu UFC karijere.

Što je sljedeće za Pokrajca:

– definitivno meč protiv još boljeg i još uglednijeg protivnika. Tri pobjede zaredom, pogotovo u ovako kvalitetnoj diviziji, nisu šala. Igora čeka težak ispit vjerojatno protiv nekoga iz samog vrha ili protiv neke nadolazeće sile. Izbor mogućih protivnika je velik, od Stanislava Nedkova, Antonija Rogerija Nogueire, Brendona Vere, Phila Davisa. U svakom slučaju, neće biti lako. Nadamo se samo da ga UFC neće “spariti” s našim Anthonyjem Peroshem koji također grabi prema naprijed.

Konačna presuda:

– i više nego pozitivna. Pokrajcu treba čestitati na srčanosti, hrabrosti, napretku i ostalim kvalitetama koje je pokazao protiv Maldonada. Iako u očima mnogih kontroverzna, odluka suda je bila ispravna. Igor je više puta uzdrmao svog protivnika, pokazao je širi repertoar tehnika, a dominirao je i na parteru. Doduše, da je meč otišao na Maldonadovu stranu, vjerujemo da bi se malo tko bunio. Oni što nas najviše veseli je prostor za napredak koji kod Igora sigurno postoji. Borba na parteru, taktička priprema i možda još korak naprijed kada je u pitanju kondicijski dio, segmenti su na kojima treba dodatno poraditi u budućnosti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI