Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Pogledajte pravi dragulj iz povijesti, borbu Ricksona Graciea i Chucka Norrisa (VIDEO) | Fight Site

Pogledajte pravi dragulj iz povijesti, borbu Ricksona Graciea i Chucka Norrisa (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 25.09.2017 19:20h Autor:

Chuck Norris i Rickson Gracie

Jednom u sada već podosta davnoj povijesti, Chuck Norris je bio u Rio de Janeiru te je odlučio posjetiti dvoranu obitelji Gracie i okušati se u grapplingu s njima…

Tako započinje ova priča, samo jedna iz sadržajnog života prave borilačke i glumačke legende, koji je godinama zabavljao sve ljubitelje akcijskih filmova, da bi posljednjih desetak godina postao zvijezda viceva koji imaju samo jednu pouku, da nema toga što Chuck Norris ne može. Danas 77-godišnji Chuck je ispričao što se to dogodilo prije više od 30 godina, kada je odlučio upoznati obitelj Gracie.

“Pronašao sam ih u Rio de Janeiru i otišao sam u njihovu dvoranu. Tamo sam upoznao gospodina Graciea, oca i glavu obitelji, Ricksona Graciea koji je u to vrijeme bio svjetski prvak i Roycea Graciea. Pitao sam mogu li trenirati s njima i odmah su pristali. Bio sam crni pojas u judu, pa sam mislio da imam dobre grappling vještine. Bio sam na podu s Ricksonom i osjećao sam se kao da u životu nisam dobio lekciju, čovjek se poigravao sa mnom. Nakon toga sam odradio nešto s Royceom, da bi na kraju gospodin Gracie zatražio da odradim s njim.

Gospodin Gracie je bio vrlo nizak i brzo sam došao u gornju poziciju. Onda mi je on rekao da ga udarim, na što sam mu ja rekao da neću, no on je zahtijevao. Onda sam zamahnuo i to je posljednje čega se sjećam. Iduća scena mi je buđenje, a toliko sam jako bio ugušen da nisam mogao gutati. Ispričao mi se i rekao mi da nije htio ugušiti me toliko jako. Onda mi je rekao da bi htio da ostanem s njima te da može od mene stvoriti sjajnu jiu-jitsu osobu. No, u to sam vrijeme počinjao snimanje filma i nisam mogao. Kada sam došao u Los Angeles sam počeo raditi s Rorionom Graciem, a onda sam otišao kod braće Machado, gdje sam evo sada već 28 godina.”

Chuck je već godinama crni BJJ pojas trećeg stupnja, a osim toga posjeduje crni pojas u karateu, u kojem je višestruki svjetski prvak te u judu, Chun Kuk Dou (kojeg je osnovao i ustanovio), Tang Soo Dou i Taekwondou.

Kao dokaz ovog Norrisovog posjeta Brazilu, postoji i video u kojem možemo vidjeti njegov duel s Ricksonom Graciem.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI