Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Pogledajte kako je najpoznatiji MMA sudac nekoć završavao svoje protivnike (VIDEO) | Fight Site

Pogledajte kako je najpoznatiji MMA sudac nekoć završavao svoje protivnike (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 28.04.2016 17:01h Autor:

Herb Dean vs Randy Halmot

Danas drži red na raznim borilištima diljem svijeta, a nekoć je i sam sanjao veliku karijeru MMA borca. Govorimo o Herbu Deanu, najpoznatijem i po mnogima najboljem sucu u svijetu slobodne borbe.

“The Predator”, kako su ga mnogi nazivali tijekom njegove borilačke karijere, je jedno vrijeme paralelno vodio dvije karijere, ali se ona borca ipak pokazala manje uspješnom od one u kojoj se proslavio 2004. godine. Zašto baš ističemo tu godinu? Naime, te je godine održan UFC 48 i borba nakon koje su svi znali tko je Herb Dean. Te su se večeri u oktogonu sastali Tim Sylvia i Frank Mir u borbi teškaški pojas. Već u prvoj minuti dvoboja Mir hvata Sylviu u polugu na ruci, a Dean bez prethodnog tapkanja zaustavlja borbu.

Puno je prosvjedovao Sylvia tvrdeći kako je s njegovom rukom sve u redu, no Dean je bio uvjeren da je čuo, ali i vidio pucanje iste te je zaustavio meč i pobjedu pripisao Miru. Unatoč negodovanju i brojnim polemikama koje je taj potez izazvao, Herb je ostao pri svome, a njegovu priču je potvrdilo i snimanje koje je pokazalo teške ozljede na ruci bivšeg prvaka. Sylvia je zbog istih morao na operaciju i dug oporavak, a Dean je stekao slavu koju s razlogom održava i dan danas.

Ipak, toliko slavnim se nisu pokazali njegovi nastupi u kavezu. Dean je debitirao 2001. godine pobjedom nad Randyjem Halmotom kojeg je ugušio u prvoj minuti njihovog susreta, uslijedio je poraz od poznatog Joea Riggsa pa još jedna pobjeda, ovog puta tehničkim nokautom protiv Timothyja Mendoze.

Karijeru zaključuje s dva poraza u nizu, ali oni su u ovom članku manje bitni, stoga ćemo se prisjetiti nastupa koje je završavao s podignutom rukom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI