Pogledajte dokumentarac o Ido Portalu, osebujnom “treneru kretanja” Conora McGregora (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 25.08.2017 19:13h Autor:

Ido Portal

Svatko tko imalo pobliže prati MMA, zna za rad Conora McGregora s Ido Portalom, čovjekom koji ima vrlo zanimljivo zanimanje. On je trener kretanja. U dokumentarnom filmu koji je ispred nas napokon imamo priliku pobliže saznati što je to, kako je Portal došao do svog zanimanja te što se zapravo njegovim treninzima postiže. Film je posebno dobar za sve one koji su se ismijavali snimkama s njegovih treninga.

Film u produkciji “London Reala” nosi ime “Just Move” i kroz nešto više od 60 minuta nam pokazuje kakav je zapravo život Ido Portala. Autor filma, Brian Rose, koji je ujedno i voditelj te narator, cijeloj je priči prišao na vrlo zanimljiv način, kao netko tko želi shvatiti tko je i kako da pokuša razumjeti samog sebe te se povezati sa samim sobom. Odlučio je pokušati otići u Izrael, još bolje upoznati Ido Portala te pokušati putem njegovih treninga doći do odgovora na svoja pitanja.

Odmah na početku shvatimo kako je Ido čovjek koji će te već samim upoznavanjem i malim razgovorom natjerati da na svoje tijelo gledaš potpuno drugačije nego što ste gledali do sada. U pitanju je čovjek koji je stvorio “kulturu kretanja” te istu pokušava prenijeti ljudima. No, kako je rekao sam voditelj, “što više shvatiš Idovo učenje, zapravo postaješ zbunjeniji, dobivanjem što više odgovora, dobivaš što više pitanja”. Tako je ovaj film zapravo pokušaj dolaska do odgovora na pitanje tko je zapravo Ido Portal.

Kroz film se isprepliću inserti s Idovih treninga, gdje možemo poslušati kakve govore zapravo drži svojim polaznicima, s razgovorima između Ida i voditelja. Zapravo je teško u ovakvom jednom tekstu opisati sve što se kroz film može saznati. No, svakako je zanimljivo poslušati neke izjave i Idova mišljenja, poput onog kako najgore kretanje zapravo imamo ljudi koji se bave fitnessom.

Posebno mjesto o filmu ima Conor McGregor, čovjek preko kojeg je zapravo došla Idova povećana popularnost. Conor je prepoznao njegov rad te je počeo redovno koristiti njegove usluge i više puta je izjavio kako je upravo Ido Portal zaslužan za njegov kvalitetno kretanje u borbama. No, Ido Portal nije trener borilačkih sportova i upravo u tome je najzanimljiviji dio njihovog odnosa. Na samom kraju naravno dolazi i najzanimljivija i najaktualnija tema, što McGregor može napraviti da kretanjem iznenadi Floyda Mayweathera? Ido ima svoje mišljenje, no naravno da nije previše otkrio, da se ne bi unaprijed saznalo ono što će Irac sutra raditi u ringu.

Genijalac ili šarlatan? Između te dvije ljudske karakteristike je inače vrlo često mala razlika. No, moramo priznati kako će nakon ovoga filma uistinu rijetko koja osoba imati jednako mišljenje o Ido Portalu kao što je imala prije njega. Zapravo, spremni smo reći da se to ne bi trebalo dogoditi nikome. Ovaj film je odlična priča o jednom čovjeku koji je postavio temelje neke vlastite znanosti. I to znanosti koja nikako nije smiješna, a kada pogledate film bi ste trebali shvatiti zašto.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI