PFL potpisao ugovor s ESPN mrežom i ukinuo srednju kategoriju

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 26.02.2019 10:58h Autor:

PFL

UFC je dobio društvo na najvećoj televizijskoj sportskoj mreži. Naime, ESPN je potpisao ugovor o emitiranju s Professional Fighters League, nevjerojatno brzo rastućom promocijom čiji format privlači sve veći broj fanova. PFL je također objavio i promjene u formatu svoje druge sezone.

Potpisom višegodišnjeg ugovora s UFC-om, ESPN je zapravo odlučio ozbiljnije krenuti u osvajanje MMA svijeta. Vrlo brzo nakon toga uspjeli su doći do dogovora s Bellatorom za objavljivanje “highlightsa” s njihovih priredbi, a sada su došli do novog angažmana po pitanju prijenosa u živo. Na ESPN-u će se emitirati druga sezona Professional Fighter Leaguea.

PFL se do sada emitirao na NBC televiziji, ali ESPN je uskočio s ponudom od pet milijuna dolara po sezoni. NBC je imao priliku tu ponudu izjednačiti i ostaviti ovu promociju na svom programu, no to nisu napravili. Na kraju je dogovoreno emitiranje deset evenata, što bi značilo cijelu iduću sezonu. Što se tiče naših krajeva, prva sezone PFL-a besplatno se emitirala putem Facebooka.

Iz PFL-a su otkrili i neke promjene u drugoj sezoni. Iz turnira je izbačena muška srednja kategorija, da bi se ubacila ženska laka kategorije, odnosno kategorija do 70 kilograma. U pitanju je kategorija bivše zlatne olimpijke, Kayle Harrison, koja je prošle godine odradila svoje prve tri MMA borbe upravo u PFL-u. U sve tri je bila i više nego uvjerljiva. Ovdje će najzanimljiviji biti pogledati popis sudionica, jer do sada nisu mogli naći adekvatnu protivnicu te kategorije za Kaylu pa je teško zamisliti kako će uspjeti naći još 11 djevojaka za kvalitetno provesti turnir. Vjerojatno plan imaju, a što se tiče srednje kategorije, potvrdili su kako je njeno izuzeće samo za ovu sezonu, dok bi se već za treću borci do 84 kilograma trebali vratiti u turnir.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI