PFL osigurao novih 28 milijuna dolara od strane poznatih investitora

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 09.08.2018 17:58h Autor:

Ray Sefo i Kevin Hart

Dok UFC grca u problemima i tek se naziru neki potencijalno dobri rezultati (čitajte Conor McGregor), a Bellator i dalje traži svoj pravi identitet, treća najveća američka promocija polako gura sve bolje i bolje. Naravno, u pitanju je PFL, koji ove godine radi pravi posao.

Dosadašnjih pet PFL evenata u turnirskom formatu pokazali su kako promocija, na čijem čelu se nalazi Ray Sefo, radi jako dobar posao. Fanovima se svidio format, popratili su u velikom broju prvi event, a ono što je na njemu viđeno ih je zadržalo za ostale te je isto tako dovelo dodatne gledalje i sigurno će sve dodatno kulminirati kada krene “play off”. U međuvremenu, PFL je sklopio još neke dobre poslove.

Nova financijska kapljica u njihovoj blagajni iznosi 28 milijuna dolara, što je zajednička investicija popularne komičarske zvijezde Kevina Harta, televizijskog producenta showa The Voice, Survivor i Shart Tank, Marka Burnetta, zatim motivacijskog govornika Tonya Robbinsa te Teda Leonsisa, vlasnika hokejaške momčadi Washington Capitalsa.

Osim financijske investicije, Burnett će uskoro pokrenuti i MMA reality show, čiji bi pobjednici trebali pronaći svoje mjesto u nekom od budućih PFL turnira. Kao što već znate, ove godine su organizirali turnir u šest divizija, gdje je glavna nagrada milijun dolara, koje će osvojiti pobjednik unutar svake divizije. Ukupni nagradni fond, koji će sudionici ovisno o ostvarenom uspjehu podijeliti, iznosi deset milijuna dolara.

Za sada najuspješniji event bio je PFL 4, na kojem su nastupili borci perolake i teške kategorije. On je upisao broj od preko dva milijuna gledatelja, kombinirano od na NBC televiziji za Ameriku te besplatnog Facebook prijenosa za ostatak svijeta. Sve to govori kako rade dobar posao te da ove investicije sigurno ne bi trebale biti posljednje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI