Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
PFL održao prvi event: Teškaši oduševili nokautima, bivši WSOF prvaci uspješno startali u peru! | Fight Site

PFL održao prvi event: Teškaši oduševili nokautima, bivši WSOF prvaci uspješno startali u peru!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 08.06.2018 11:14h Autor:

PFL (screenshot)

Održan je prvi event Profesional Fighters League promocije, odnosno njihovog turnirskog formata, a u akciji su bili borci perolake i teške kategorije. Ako ćemo suditi po ovom prvom eventu, PFL će nam u ovakvom izdanju ponuditi gomilu uzbuđenja.

Prvo kolo turnira vrlo zanimljivog formata ponudilo je ono čemu su se Ray Sefo i ostatak vodstva promocije nadali. Uzbudljive borbe i potragu za što bržim prekidom, što im je zapravo bio i cilj kada su ustanovili promociju s do sada neviđenim pravilima. Naime, PFL turnir ima dva dijela, gdje se u prvom dijelu borci nadmeću u nekoj vrsti lige. Nešto više o tome je nedavno otkrio Bojan Veličković.

“U svakoj kategoriji ima 12 boraca, koji će odraditi dvije borbe u prvom dijelu. Nakon ta dva meča objaviti će se rang lista jer svaki meč donosi određeni broj bodova. Sama pobjeda po sebi donosi tri boda, pobjeda prekidom u prvoj rundi donosi još tri, u drugoj rundi je dva, a u trećoj jedan bod. Neodlučena borba donosi jedan bod, a poraz ništa. Najboljih osam boraca s te rang liste odlazi u play off, koji postaje eliminirajući dio natjecanja”, objasnio je srpski borac, koji će nastupiti na trećem eventu turnira, zajedno sa svim ostalim velterašima.

Ovaj način bodovanja dodatno je motivirao teškaše te su četiri od pet borbi te kategorije završile nokautima. Nije teško pretpostaviti da je jedini pobjednik na bodove bio Jared Rosholt, borac kojeg su još u njegovim UFC danima prozvali najdosadnijim borcem u UFC povijesti. Nažalost, teškaši su odradili jednu borbu manje od planiranog, budući da je Shawn Jordan dan ranije pao vagu za čak tri kilograma te je njegova borba protiv Philipe Linsa otkazana i za sada se ne zna što će PFL napraviti, tj. hoće li se možda njih dvojica naći na idućem eventu. Najimpresivnija pobjeda svakako pripada bivšem UFC-ovom članu srednje kategorije, Alexu Nicholsonu, koji je koljenom nokautirao Jakea Heuna, no budući da je pobjeda došla u drugoj rundi, na ljestvici mu pripada pet bodova. Zato su svojih šest osigurali Kelvin Tiller te još dva bivša UFC-ovca, Jack May i Francimar Barroso.

Što se tiče perolake kategorije, neporaženi posljednji prvak promocije, Andre Harrison u turnir starta tek s tri boda, budući da je do pobjede protiv Jumabiekea Tuerxuna, u glavnoj borbi eventa, došao sudačkom odlukom. Bivši WSOF prvaci također su dobro startali, Lance Palmer pobjedom u drugoj rundi nad Bekbulatom Magomedovim, što mu je donijelo pet bodova, a Alexandre Almeida ekspresnom pobjedom prisiljavanjem na predaju, za maksimalnih šest i vodstvo na ljestvici. Šest je uzeo bivši UFC borac Steven Siler, dok su po tri boda, zbog pobjeda odlukama, uzeli Nazareno Malagarie, koji je savladao bivšeg Bellatorovog bantam prvaka Marcosa Galvaoa te Timur Valiev.

PFL 1 – Rezultati

Perolaka

Andre Harrison def. Jumabieke Tuerxun – jednoglasna sudačka odluka
Lance Palmer def. Bekbulat Magomedov – SUB (R2 3:21)
Timur Valiev def. Max Coga – jednoglasna sudačka odluka
Nazareno Malegarie def. Marcos Galvao – jednoglasna sudačka odluka
Steven Siler def. Magomed Idrisov – SUB (R1 4:19)
Alexandre Almeida def. Lee Coville – SUB (R1 1:22)

Teška

Alex Nicholson def. Jake Heun – KO (R2 0:58)
Jared Rosholt def. Valdrin Istrefi – jednoglasna sudačka odluka
Kelvin Tiller def. Caio Alencar – KO (R1 3:34)
Francimar Barroso def. Daniel Gallemore TKO (R1 3:57)
Jack May def. Josh Copeland – TKO (R1 4:30)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI