PFL 9: Magalhaes i O’Connell u finalu poluteške, velika drama u lakoj kategoriji

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 14.10.2018 19:56h Autor:

O’Connell vs. Rama

Profesional Fighters League održao je svoj drugi event doigravanje, nakon čega su poznati finalisti u lakoj i poluteškoj kategoriji, koji će ući u meč s nagradom od milijun dolara za pobjednika. Do 93 kilograma to su Sean O’Connell i Vinny Magalhaes, dok će se u onom do 70 kilograma susreti Natan Schulte i Rashid Magomedov.

Nakon što smo prošlog vikenda saznali finaliste PFL turnira u perolakoj i teškoj kategoriji, kao što možete vidjeti u gore podijeljenom linku, red je došao na laku i polutešku kategoriju, odnosno na 16 boraca koji su kroz prva dva kola izborili mjesto u doigravanju te su se nadali kako će nakon ovog eventa ostati među četvoricom koji se mogu nadati fenomenalnoj novčanoj nagradi od milijun dolara.

Turnir poluteške kategorije otvoren je borbom Maxima Grishina i Smealinha Rame. Talentirani ruski borac bio je favorit protiv bivšeg WSOF teškaškog prvaka, no Rama je prvu rundu uspio pogađati bolje i preciznije. Rus drugu rundu pokazuje zašto je favorit i čisto je uzima, no Rama prolazi u polufinale na račun PFL pravila. Naime, četvrfinala se odvijaju na dvije runde, a ukoliko je nakon njih neodlučeno, dalje prolazi pobjednik prve runde. Prvu rundu dobio je i Dan Spohn protiv Seana O’Connella, no bivša UFC-ova poluteškaška zvijezda se vratila tako da je u drugoj rundi Sponha poslala je pod, gdje je uslijedilo razdoblje dominacije. To je rezultiralo time da su mu dva suca rundu dodijelila rezultatom 10-8, što mu je bilo dovoljno za pobjedu većinskom odlukom, preko koje je došao do polufinala i borbe protiv Rame. Drugo polufinale izborili su Vinny Magalhaes koji je prekidom za 80 sekundi savladao Rakima Clevelanda, a također prekidom je do pobjede došao Bozigit Ataev, u borbi protiv Emiliana Sordia.

Prvo polufinale tako je bilo ono između Rame i O’Connella te je ono donijelo pregršt akcije u samo 105 sekundi. O’Connell je dobro otvorio poslavši Ramu na pod, no ovaj se vraća i baca O’Connella u probleme. Dovodi ga do ograde kaveza gdje kreće serija, no od tamo Sean izvlači kratki lijevi kroše točno u bradu, šalje ga na pod i kratko ground n’ pound serijom dovršava borbu, a sebe šalje u finale turnira do 93 kilograma. Tamo će mu se pridružiti fenomenalni Magalhaes, koji je i drugu borbu završio jednako brzo kao prvu. Ataev se nije snašao te mu je ruka završila u kimuri, krajem druge minute borbe.

Turnir lake kategorije otvoren je slično kao i u gore obrađenoj kategoriji. Rashid Magomedov i Will Brooks uzeli su svaki po jednu rundu, no prva je pripala bivšem uspješnom UFC borcu, koji je tako otišao u polufinale. Tamo se trebao susreti s jednim drugim Dagestancem, Islamom Mamedovim, no on je nakon borbe protiv Thiaga Tavaresa otkrio da je ozlijeđen te je Brazilac prošao dalje kao “lucky loser”. Natan Schulte potvrdio je status prvopostavljenog borca uvjerljivom pobjedom protiv Johnnya Casea, a Chris Wade napravio je dovoljno za pobjedu protiv Roberta Watleya. Sva četiri četvrtfinala završila su sudačkim odlukama.

Odluka ipak nije trebala Magomedovu da savlada Tavaresa te je on svoje mjesto u finalu izborio prekidom u drugoj rundi, kada se Tavares više nije imao snage braniti, nakon što se Dagestanac izvukao iz vrlo dobre poluge na nogu. Drugo polufinale donijelo je puno više drame. U pitanje je bila borba Schultea i Wadea, koji su se već sastali u prvom dijelu turnira. Brazilac je tada slavio sudačkom odlukom, no Wade je ovog puta bio puno odlučniji. Bila je to borba stilova, u kojoj je Schulte tražio kako da iskoristiti svoje hrvanje, dok je Wade bio onaj udarač koji nanosi štetu. Schulte je relativno uspijevao u svom naumu te je dva puta tijekom borbe srušio Wadea i u nekim dijelovima bio je onaj koji se kreće prema naprijed. Ipak, u tom stilu borbe se Wade jako dobro snašao te je pogađao snažno i jako te u velikoj količini. Ne treba čuditi da se nadao pobjedi nakon što je saznao kako je po statistici udaraca vodi 212 naprema 46, koliko je uputio Brazilac. U pogođenim, odnosno značajnim udarcima, bilo je 110 naprema 43 za Wadea. No, podijeljena sudačka odluka otišla je u korist Brazilca.

“Ovo je ono što je krivo i loše u ovom sportu. Ovdje se radilo o milijun dolara, a tri čovjeka koja vjerojatno ne znaju što se događa imaju pravo odlučivati i oni su taj novac oduzeli meni i mojoj obitelji”, rekao je nakon borbe razočarani Wade, na rubu suza. To mu nažalost nije pomoglo i Schulte odlazi u Madison Square Garden na okršaj s Magomedovim.

Ispod teksta možete pogledati snimku cijelog eventa.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI